Η συνεδρίαση της Fed πέρασε ένα hawkish μήνυμα στις αγορές καθώς πλέον αναμένονται τρεις αυξήσεις επιτοκίων για το 2017, που είναι μια περισσότερη από αυτές που προεξοφλούσαν οι αγορές πριν από την πρόσφατη απόφαση της Fed. το δολάριο ενισχύθηκε σημαντικά μετά από την απόφαση και η Barclays εκτιμά ότι ακόμα υπάρχει δρόμος για υψηλότερα επίπεδα.

Με την BoJ να υποστηρίζει σθεναρά την πολιτική ελέγχου της καμπύλης επιτοκίων, η αύξηση της απόκλισης των επιτοκιακών διαφορών, είναι εξαιρετικά θετικός παράγοντας για το USD/JPY. Ο παράγοντας του ρίσκου είναι επίσης σημαντικός για την ισοτιμία, αλλά αυτός φαίνεται ότι είναι πλήρως ελεγχόμενος αυτή την περίοδο.

Η Barclays, εκτιμά ότι το δολάριο θα συνεχίσει να αποδίδει καλύτερα έναντι των G10 και το 2017, αλλά αντιθέτως από το 2016, αυτή τη φορά η άνοδος θα καθοδηγηθεί από τις προσδοκίες για Δημόσιες Επενδύσεις και όχι από τη νομισματική πολιτική. Επίσης, η επιτάχυνση της παγκόσμιας ανάπτυξης, αναμένεται να περιορίσει σημαντικά την πιθανότητα να υπάρξει μια κατάσταση κινδύνου στις αγορές.

Το “κυνήγι” του πληθωρισμού βρίσκεται στο ξεκίνημά του, εκτιμά η Barclays και αναμένει και νέα κέρδη για το USD έναντι όλων των ανταγωνιστικών του νομισμάτων.

Η άνοδος του δολαρίου θα μπορούσε να πάρει ακόμα μεγαλύτερες διαστάσεις αν η Trump προχωρήσει στην υλοποίηση των υποσχέσεών του, χωρίς να χρονοτριβήσει. Το EUR θα βρεθεί κάτω από το 1,0000 και το GBP θα δοκιμάσει και νέα χαμηλά, εκτιμά η Barclays.

Facebook Comments