Με το δολάριο να έχει πρωταγωνιστήσει κατά τη διάρκεια της περασμένης εβδομάδας, οι επενδυτές περιμένουν να δουν αν η άνοδος θα μπορούσε να έχει και συνέχεια ή αν θα υπάρξει κάποια ανακωχή πριν υπάρξει και νέα ανοδική προσπάθεια. Το JPY προσπαθεί να κινηθεί ανοδικά σε μια σειρά από νομίσματα καθώς το τελευταίο χρονικό διάστημα έχει δεχθεί πολύ ισχυρές πιέσεις. Η διάθεση αποστροφής στο ρίσκο παραμένει σε υψηλά επίπεδα και αυτό είναι κάτι το οποίο δεν αναμένεται να αλλάξει. Οι δείκτες κινούνται σταθερά σε υψηλά επίπεδα με το ενδιαφέρον πλέον, να έχει μετατοπιστεί από τη Wall Street και να έχει στραφεί στο γερμανικό DAX ο οποίος έχει κερδίσει 1.000 μονάδες στις δυο τελευταίες εβδομάδες και φλερτάρει με μια διάσπαση που θα του ανοίξει το δρόμο για την επιστροφή του στα ιστορικά του υψηλά.

  • Ο οίκος S&P τόνισε ότι ο πρόσφατος προϋπολογισμός της Αυστραλίας, δεν έχει άμεσο αντίκτυπο στην αξιολόγηση της χώρας.

  • Η ΤτΕ αναμένεται να εκδώσει άδειες για τη σύσταση εταιριών διαχείρισης των NPLs.

  • Σύμφωνα με τη Goldman Sachs, η RBNZ θα αυξήσει τα επιτόκια πριν από την RBA και αυτό θα οδηγήσει σε υπεραπόδοση του NZD βραχυπρόθεσμα.

Ανάλυση αγοράς

USD/JPY – Άνοιγμα: 118,16 Υψηλό: 118,42 Χαμηλό: 117,46 Κλείσιμο: 117,93

19 12 16 usdjpy

Η ισοτιμία δείχνει να προσπαθεί να διαμορφώσει μια βραχυπρόθεσμη κορυφή, ακριβώς στην αντίσταση στα 118,50. Η άνοδος των τελευταίων εβδομάδων είναι πέρα από κάθε εκτίμηση και δε θα μπορούσαμε να αποκλείσουμε μια διορθωτική κίνηση, αν και κάτι τέτοιο δείχνει ιδιαίτερα δύσκολο υπό τις παρούσες συνθήκες, όπου η διάθεση για ρίσκο κινείται συνεχώς υψηλότερα. Οι τεχνικές ενδείξεις ROC, Vol. δείχνουν ότι υπάρχει μια σύγκλιση από τα ακραία επίπεδα, αλλά ακόμα και στα τρέχοντα επίπεδα, παραμένουν υποστηρικτικοί για την ισοτιμία. Αποφεύγουμε τις πωλήσεις για την ώρα, καθώς δεν υπάρχει καμία επιβεβαίωση για βραχυπρόθεσμη κορύφωση.

Στηρίξεις           Αντιστάσεις

117,00               117,90
116,50               118,25
116,20               118,60
115,85               119,00

Facebook Comments