Με οριακή άνοδο ξεκίνησαν οι αμερικανικοί δείκτες στην πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας, με το ενδιαφέρον των επενδυτών να στρέφεται για μια ακόμα φορά στο αν η Fed θα προχωρήσει σε περιορισμό του προγράμματος αγοράς κρατικών ομολόγων των ΗΠΑ από το Σεπτέμβριο.

Ο Dow υποχωρεί οριακά κατά  0,07% στις 15.001 μονάδες, ο Nasdaq ενισχύεται σε ποσοστό 0,12% στις 3.661 μονάδες και ο S&P 500 ενισχύεται οριακά 0,03% στις 1.664 μονάδες.

Ο βρετανικός οίκος Barclays περιμένει ότι το αμερικανικό ΑΕΠ θα αναπτυχθεί κατά 1,9% για το γ τρίμηνο του έτους, έναντι +2,1% που ήταν η προηγούμενη εκτίμηση.

Στα μάκρο της ημέρας, πτώση -7,3% σημείωσαν οι παραγγελίες διαρκών αγαθών τον Ιούλιο, κυρίως λόγω της μεγάλης υποχώρησης στα συμβόλαια για στρατιωτικό εξοπλισμό. Οι οικονομολόγοι ανέμεναν μικρότερη πτώση της τάξεως του -4,9%.

Στο μέτωπο των επιχειρήσεων, η μετοχή της Microsoft υποχωρεί άνω το 1,2%, ακολουθώντας τις μεγάλες απώλειες που έγραψε την Παρασκευή. Το αρνητικό κλίμα για τον τεχνολογικό κολοσσό προκύπτει από την απόφαση του CEO, Στιβ Μπάλμερ, που δήλωσε την προηγούμενη εβδομάδα ότι πρόκειται να παραιτηθεί από τη θέση μέσα σε διάστημα 12 μηνών.

Facebook Comments