Η δίαιτα πριν αλλά και μετά τις γιορτές είναι ο καθημερινός μας εφιάλτης. Πηγαίνοντας από τη μία μέρα στην άλλη, με αναβολή της δίαιτας όλο για αύριο καταλήγουμε με 2-3 κιλά παραπάνω. Η λύση είναι να κάνετε “δίαιτα” στην κουζίνα σας. Εμείς σας δείχνουμε τρόπους για να γίνετε πιο υγιείς και αδύνατοι χωρίς να πεινάσετε.

Αρχικά θα πρέπει να πάρετε την απόφαση να αλλάξετε τη σχέση σας με το φαγητό. Υπάρχουν τρόφιμα με πολλές “τοξίνες” και σε μεγάλο βαθμό επεξεργασμένα που απειλούν την υγεία σας αλλά και την σχέση  με το αγαπημένο σας παντελόνι. Κλείστε αυτά τα τρόφιμα έξω από την κουζίνα σας!

Τι πρέπει να μην έχετε!

Επεξεργασμένα έλαια

Λάδια όπως το καλαμποκέλαιο, υφίστανται μεγάλη επεξεργασία και για αυτό το λόγο έχουν επιβλαβή λιπαρά με ελάχιστη διατροφική αξία συγκριτικά με το παρθένο ελαιόλαδο. Επιβαρύνουν τον οργανισμό και σας δίνουν κιλά.

Επεξεργασμένα τρόφιμα

Αποφύγετε έτοιμα γεύματα και κονσέρβες. Λόγω της μεγάλης επεξεργασίας που έχουν υποστεί, έχουν χάσει πολλά από τα θρεπτικά συστατικά και υπερισχύουν σε αλάτι, λίπος και ζάχαρη. Στα προϊόντα αυτά ανήκουν το άσπρο αλεύρι, τα μπισκότα, τα τυποποιημένα κέικ, τα επεξεργασμένα κρέατα, τα πατατάκια και τα συσκευσμένα γεύματα.

Προϊόντα με ζάχαρη

Είναι καταστροφική για την υγεία σας, όσο το αλάτι και το λίπος. Αποφύγετε σοκολάτες και γλυκά και προτιμήστε τη μαύρη ζάχαρη που είναι λιγότερο επιβλαβής για τον οργανισμό σας.

You are almost ready!!

Εντάξτε στο καθημερινό σας μενού ψάρι και κόκκινο κρέας καθώς είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά, βιταμίνες και πρωτεΐνη.  Για αίσθημα κορεσμού φάτε μια χούφτα από τους αγαπημένους σας ξηρούς καρπούς, αφού η φυτική πρωτεΐνη που περιέχουν κόβει την πείνα και σας δίνει ενέργεια να συνεχίσετε τη μέρα σας.

Προσπαθήστε να τρώτε πιο συχνά λαχανικά, όπως για παράδειγμα παντζάρια και χόρτα αλλά και σαλάτες. Πείτε ναι στα φρέσκα φρούτα όταν θα τσακώσετε τον εαυτό σας να θέλει γλυκό ή προτιμήστε μαύρη σοκολάτα που κάνει καλό και στο μυαλό. Θα αισθανθείτε από τις πρώτες κιόλας μέρες τον οργανισμό σας πιο υγιή.

Tip:

  • Κάντε μια μικρή αποχή από τα γαλακτοκομικά προϊόντα.  Θα αποτοξινώσει τον οργανισμό σας και θα έχετε καλύτερη πέψη.
  • Αντικαταστήστε τα λευκά ζυμαρικά με ολικής άλεσης ή περιορίστε τα στο εβδομαδιαίο σας μενού.
  • Αποφύγετε τα αναψυκτικά και συνοδέψτε το φαγητό σας με ένα ποτήρι κόκκινο κρασί που κάνει καλό και στην καρδιά.

 

Facebook Comments