Όπως μεταδίδουν τουρκικά και διεθνή μέσα ενημέρωσης κατέληξε ο Ρώσος πρέσβης ενώ νεκρός είναι και ο δράστης της επίθεσης, ο οποίος όπως επιβεβαιώνουν οι τουρκικές αρχές ασφαλείας είναι  αξιωματικός της τουρκικής αστυνομίας.

Ο δράστης, ο οποίος εκτελέστηκε από τις ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας, ήταν 22 ετών, ονομάζεται Μεβλούτ Μερτ Αλτιντάς, γεννήθηκε το 1994, υπηρετούσε στις μονάδες αποκατάστασης της τάξης (ΜΑΤ) στην Αγκυρα και είχε αποφοιτήσει από την σχολή της τουρκικής αστυνομίας στην Σμύρνη. 

Νωρίτερα:

Όπως μεταδίδουν τουρκικά και διεθνή μέσα ενημέρωσης πριν από λίγα λεπτά πυροβολήθηκε από άγνωστο στην Άγκυρα ο Ρώσος πρέσβης. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο πρέσβης νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση σε νοσοκομείο της πόλης.

Πρόκειται για τον Andrei Karlov ο οποίος όπως μεταδίδει η Hurriet πυροβολήθηκε έξω από έκθεση τέχνης την οποία επισκεπτόταν στην Τουρκική πρωτεύουσα.

Ο κ. Karlov εκπροσωπεί τη Ρωσία στην Τουρκία από το 2013. Το CNN Turk μεταδίδει πως από την επίθεση υπάρχουν και άλλοι τραυματίες.

Την επίθεση επιβεβαιώνει και η Ρωσική πρεσβεία στην Άγκυρα, ενώ το τηελοπτικό δίκτυο NTV σημειώνει πως υπάρχουν τουλάχιστον τρεις ακόμη τραυματίες από την επίθεση.

Τα τουρκικά μέσα σημειώνουν πως η επίθεση έγινε κατά τη διάρκεια ομιλίας του Ρώσου Πρέσβη σε έκθεση τέχνης. Υπάρχουν πληροφορίες πως ο ένοπλος που πυροβόλησε τον πρέσβη βρίσκεται ακόμη εντός του κτιρίου.

Στο σημείο έχουν σπεύσει ισχυρές δυνάμεις την αστυνομίας και της αντιτρομοκρατικής. Νεότερες πληροφορίες από τα τουρκικά μέσα αναφέρουν πως ο Andrei Karlov φέρει τραύμα στην πλάτη. 

Facebook Comments