Τα μέλη του ανεξάρτητου δημοσιογραφικού θεσμού “Αυτοκίνητο της Χρονιάς για την Ελλάδα” ψήφισαν το νέο Citroen C3 ως το Αυτοκίνητο του 2017. Σε εκδήλωση που έλαβε χώρα στις 8 Δεκεμβρίου 2016, στην Κηφισιά, τα μέλη της επιτροπής την οποία αποτελούν 23 καταξιωμένοι δημοσιογράφοι με πολυετή εμπειρία στο χώρο του αυτοκινήτου, ψήφισαν και ανέδειξαν το άρτι παρουσιασθέν νέο Citroen C3 ως νικητή.

Τα κριτήρια τα οποία έλαβε μεταξύ άλλων υπόψη η επιτροπή είναι η τεχνολογία, η καινοτομία, οι επιδόσεις, η ασφάλεια και κόστος κτήσης και χρήσης, και το νέο μοντέλο της Citroen κατάφερε να διακριθεί έναντι ισχυρού “ανταγωνισμού”.

Στην τελική φάση εκτός από το C3, είχαν περάσει επίσης τα Ford Ka+, Honda Jazz, Honda HR-V, Mercedes E-Class, Mini Clubman, Renault Kadjar, Seat Ateca, SsangYong XLV και Suzuki Baleno.

Απονεμήθηκαν και δύο ειδικά βραβεία, ένα στην ομάδα μαθητών των εκπαιδευτηρίων Μαντουλίδη από τη Θεσσαλονίκη, που πήρε την πρώτη θέση στο διεθνή διαγωνισμό «F1 In Schools», και ένα στον πολυπρωταθλητή Λεωνίδα Κύρκο για την πολύχρονη συμβολή του στον μηχανοκίνητο αθλητισμό.

Facebook Comments