Η Ανγκέλα Μέρκελ δήλωσε συντετριμμένη για το συμβάν και πρόσθεσε πως εξετάζεται εάν ο δράστης ήταν πρόσφυγας ο οποίος είχε αιτηθεί ασύλου στη χώρα:

«Υποθέτουμε ότι έχουμε να κάνουμε με μια τρομοκρατική επίθεση»

«Θα ήταν ιδιαίτερα επώδυνο για εμάς εάν επιβεβαιωθεί ότι ο άνθρωπος που προέβη σε αυτή την ενέργεια, ήταν κάποιος ο οποίος είχε ζητήσει άσυλο και προστασία στη Γερμανία»

«Αυτή η ανείπωτη πράξη θα τιμωρηθεί αυστηρά όπως επιβάλλει ο νόμος»

«Ολόκληρη η χώρα είναι ενωμένη στο πένθος»

«Δεν θέλουμε να ζούμε με τον φόβο του κακού να μας παραλύει»

Η Γερμανίδα καγκελάριος θα επισκεφτεί το σημείο του τραγικού συμβάντος εντός της ημέρας, ενώ θα συγκληθεί σύσκεψη των ομοσπονδιακών Αρχών, προκειμένου να εξεταστούν εξονυχιστικά όλες οι λεπτομέρειες της επίθεσης.

Η Μέρκελ βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τον υπουργό Εσωτερικών της χώρας Τόμας Ντε Μεζιέρ, τον πρόεδρο Γιοακίμ Γκάουκ και τον δήμαρχο του Βερολίνου Μίκαελ Μόυλερ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Γερμανίδα καγκελάριος είχε την Τρίτη τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα, στην οποία μίλησαν για την επίθεση. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπό της, Στέφαν Ζάιμπερτ, ο Αμερικανός πρόεδρος την ενημέρωσε ότι η Γερμανία θα έχει την υποστήριξη των Ηνωμένων Πολιτειών στη διερεύνηση της υπόθεσης.

Facebook Comments