Δύο άνδρες που πιστεύεται ότι σχεδίαζαν τρομοκρατική επίθεση σε εμπορικό κέντρο της Γερμανίας, στην πόλη Ομπερχάουζεν της Βόρειας Ρηνανίας – Βεστφαλίας, συνέλαβε η Αστυνομία.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας του Έσεν, οι ύποπτοι είναι δύο αδέλφια, ηλικίας 28 και 31 ετών, που έχουν γεννηθεί στο Κόσσοβο. Συνελήφθησαν τα ξημερώματα της Παρασκευής στην πόλη Ντούισμπουργκ. Η Αστυνομία σημειώνει πως δεν είναι ακόμα γνωστό εάν εμπλέκονται άλλοι ύποπτοι, ούτε πόσο προχωρημένος ήταν ο σχεδιασμός της επίθεσης.

Προσθέτει ότι αστυνομικοί ντυμένοι με πολιτικά ρούχα είχαν σταλεί από την Πέμπτη στο επίμαχο εμπορικό κέντρο CentrO και στη γειτονική χριστουγεννιάτικη αγορά ώστε να εποπτεύουν το χώρο.

Σύμφωνα με τον επίσημο ιστότοπό του, το CentrO φιλοξενεί περισσότερα από 250 εμπορικά καταστήματα και είναι ένα από τα μεγαλύτερα εμπορικά κέντρα στην Ευρώπη. Αδιευκρίνιστο παραμένει εάν υπάρχει κάποια σύνδεση των συλληφθέντων με την τρομοκρατική επίθεση στο Βερολίνο, τη Δευτέρα, που άφησε πίσω της 12 νεκρούς.

 

Facebook Comments