Εποικοδομητικές σχέσεις μεταξύ Ρωσίας και ΗΠΑ, θέλει να εδραιώσει ο Ρώσος πρόεδρος, Βλάντιμιρ Πούτιν, όπως δήλωσε σήμερα, μιλώντας στην ετήσια συνέντευξη Τύπου που παραχωρεί στο τέλος κάθε χρονιάς.

Σχολιάζοντας τη νίκη του Τραμπ, ο Πούτιν υπογράμμισε πως η Ρωσία ήταν η μόνη που πίστευε στην επικράτηση του αμερικανού μεγιστάνα. «Το Δημοκρατικό Κόμμα των έκανε λάθος προσπαθώντας να επιρρίψει την ευθύνη για την εκλογική ήττα του σε εξωτερικούς παράγοντες»,είπε, προσθέτοντας πως οι Δημοκρατικοί θα πρέπει να μάθουν να χάνουν.

Για τις δηλώσεις του Τραμπ περί ενίσχυσης της πυρηνικής ισχύος των ΗΠΑ, ο Ρώσος πρόεδρος είπε πως μια τέτοια επιθυμία είναι «φυσιολογική». Και ο ίδιος άλλωστε, έχει διατάξει την αύξηση της πυρηνικής ισχύος της Ρωσίας μέσα στο 2017, ώστε να καταστεί διάτρητη κάθε αντιπυραυλική ασπίδα «τώρα αλλά και στο μέλλον».

Για τη ρωσική οικονομία, ο Πούτιν εκτιμά πως η υφιστάμενη συρρίκνωση έχει αρχίσει να επιβραδύνεται, η φυγή κεφαλαίων υποχωρεί και οι πραγματικοί μισθοί αρχίζουν βελτιώνονται.

Ερωτηθείς για την ανακατάληψη του Χαλεπιού, ο Ρώσος πρόεδρος χαρακτήρισε την εξέλιξη αυτή «πολύ σημαντικό βήμα» ενώ, για το Ουκρανικό ζήτημα εκτίμησε πως και οι σχέσεις της Μόσχας με την Ουκρανία θα εξομαλυνθούν «αργά ή γρήγορα».

Αποκλείοντας το ενδεχόμενο πρόωρων βουλευτικών εκλογών ως «δυνατό αλλά όχι αναγκαίο» σενάριο, ο ρώσος πρόεδρος δεν απάντησε ευθέως για τις προθέσεις του ούτε σε ο΄,τι αφορά τις προεδρικές εκλογές του 2018, αλλά οι πολιτικοί αναλυτές προεξοφλούν την υποψηφιότητα του για την διεκδίκηση μιας ακόμη θητείας. 

Facebook Comments