Σύμφωνα με τη BNP Paribas, το JPY αναμένεται να είναι το πλέον αδύναμο νόμισμα για το 2017, με την ισοτιμία USD/JPY να κινείται προς τα 128,00 γεν. Η BNP ωστόσο, εκτιμά ότι η αδυναμία του ιαπωνικού νομίσματος θα συνεχιστεί και στο 2018.

Η πολιτική της BoJ να ελέγξει την καμπύλη επιτοκίων θα συνεχίσει να οδηγεί στην υποτίμηση του JPY σε ένα περιβάλλον διεθνώς αυξανόμενων πληθωριστικών πιέσεων. Καθώς η καμπύλη επιτοκίων για τις περισσότερες χώρες κινείται ανοδικά, η BoJ έχει ως στρατηγική επιλογή να διατηρήσει την απόδοση του 10ετούς JGB στο 0,0%.

Έχοντας αυτό ως δεδομένου, η ανοδική κίνηση των πληθωριστικών προσδοκιών θα οδηγήσει σε πτώση των ιαπωνικών πραγματικών επιτοκίων, συγκριτικά με άλλες χώρες, αποτελώντας αρνητική συνισταμένη για το JPY.

28 12 16 bnp

Από την άλλη, η BNP, εκτιμά ότι η στερλίνα θα είναι το νόμισμα με την καλύτερη απόδοση μεταξύ των G10, για το 2017. Η βρετανική οικονομία θα βρεθεί αντιμέτωπη με σημαντικές προκλήσεις κατά το 2017 καθώς θα πρέπει να διευθετήσει και το θέμα του Brexit. Ωστόσο, σύμφωνα με τη BNP, στα επίπεδα αυτά, η στερλίνα έχει αποτιμήσει το χειρότερο σενάριο για το Brexit.

Το GBP διαπραγματεύεται σε πολύ χαμηλά επίπεδα σε σχέση με την ιστορική “δίκαιη” τιμή του και τα δεδομένα δείχνουν αύξηση των θέσεων από μεγάλους επενδυτές.

Facebook Comments