Η εκλογή του Donald Trump οδήγησε σε ένα τρελό ράλι τις τραπεζικές μετοχές, καθώς οι επενδυτές αναμένουν δραματικές αλλαγές στο επιχειρηματικό αλλά και στο θεσμικό περιβάλλον. Μετά από χρόνια απαισιοδοξίας και συγκριτικά χαμηλών αποδόσεων, ο τραπεζικός δείκτης έχει σημειώσει κέρδη σχεδόν 19% από την ημέρα των εκλογών.

28 12 16 banks

Γιατί όμως οι επενδυτές πιστεύουν ότι η Προεδρία του Donald Trump, ισοδυναμεί με μια νέα “χρυσή εποχή” για τον αμερικανικό τραπεζικό κλάδο;

– Ταχύτερη οικονομική ανάπτυξη: Η μείωση της φορολογίας και οι Δημόσιες Επενδύσεις αναμένεται να δώσουν σημαντική ώθηση στην αμερικανική οικονομία.

– Υψηλότερα επιτόκια: Η αλλαγή από τη νομισματική στήριξη στη δημοσιονομική στήριξη, αναμένεται να οδηγήσει σε σταδιακή αύξηση των επιτοκίων τα οποία θα απομακρυνθούν σημαντικά από τα επίπεδα των τελευταίων ετών. Οι τράπεζες σημειώνουν αύξηση της κερδοφορίας από το δανεισμό και τις επενδύσεις, καθώς έχουν μεγαλύτερο περιθώριο κέρδους.

– Χαμηλότερη φορολογία: Ο Trump έχει υποσχεθεί μείωση της φορολογίας από το 35% στο 20% και αυτό θα δώσει ισχυρή ώθηση στα κέρδη ανά μετοχή. Με τις τράπεζες να σημειώνουν τα μεγαλύτερα κέρδη εντός Αμερικής, αναμένεται να είναι από τις πιο ευνοημένες.

Ακόμα και εστιάζοντας στις αποτιμήσεις, οι τραπεζικές μετοχές είναι φθηνότερες σε σχέση με τον S&P 500 και έχουν περιθώριο για ακόμα υψηλότερες αποτιμήσεις.

Facebook Comments