Σύμφωνα με τη SocGen, το JPY έχει πέσει τόσο πολύ, τόσο γρήγορα, το USD βρίσκεται όλο και πιο κοντά σε μια κορυφή και το EUR είναι φθηνό αλλά μη ελκυστικό για αγορές πριν από τις γαλλικές εκλογές.

Η SocGen δείχνει μια προτίμηση στα σκανδιναβικά νομίσματα και μετά από το αρνητικό 2016, εκτιμά ότι μια θέση long στο SEK/KRW είναι ένα ελκυστικό trade. Από τα πιο παραδοσιακά crosses, προτιμά τις πωλήσεις στο EUR/SEK. Ένα δεύτερο ελκυστικό trade είναι το short NZD/NOK, δηλαδή long σε μεγάλα πλεονάσματα και short στα ελλείμματα. Τέλος, θεωρεί ότι το πετρέλαιο έχει κι άλλη άνοδο και προτιμά να επωφεληθεί με ένα short στο GBP/CAD.

Καμία αναφορά για το EUR/USD από τη SocGen, καθώς εκτιμά ότι η ισοτιμία θα κινηθεί προς το 1,0000 πριν από τις γαλλικές εκλογές. Με το spread γερμανικών και αμερικανικών ομολόγων στα 2,25% που είναι το υψηλότερα επίπεδα από το 1989, είναι θέμα χρόνο για την ισοτιμία να δεχθεί και νέες ισχυρές πιέσεις.

Το USD/JPY δεν αποτελεί ένα δελεαστικό buy σε αυτά τα επίπεδα αλλά η καμπύλη επιτοκίων εξακολουθεί να αποτελεί μια σημαντική στήριξη για την ισοτιμία. Ωστόσο, προειδοποιεί όσους “σορτάρουν” το JPY να το κάνουν με προσοχή.

03 01 17 socgen

Facebook Comments