«Μικρά αλλά σταθερά βήματα» για την καταπολέμηση της ανεργίας και την ενίσχυση της απασχόλησης, διαπίστωσε η υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου, όπως είπε σήμερα στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου για την παρουσίαση του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης.

Σχετικά με τον νέο ασφαλιστικό φορέα, εξέφρασε την αισιοδοξία της για τη βιωσιμότητα του εγχειρήματος, διατυπώνοντας την πεποίθηση πως «οι δυσκολίες δεν είναι ανυπέρβλητες».

Όσον αφορά τους πόρους ενίσχυσης του ΕΦΚΑ, η κα Αχτσιόγλου υποστήριξε πως πλέον, τα χρήματα από τα πρόστιμα για την παραβίαση της εργατικής νομοθεσίας, θα διατίθενται για τη στήριξη του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης (ΕΦΚΑ).

Ενώ μέρος της μηνιαίας διπλής ασφαλιστικής εισφοράς 26,9% επί του εισοδήματος τους, θα μπορούν να καταβάλλουν από 1/1/2017 οι επαγγελματίες, αυταπασχολούμενοι και αγρότες, σύμφωνα με όσα δήλωσε πριν από λίγο η υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου.

Σημειώνεται ότι η καταβολή της πρώτης δόσης της διπλής εισφοράς υπέρ της κυρίας σύνταξης και του ΕΟΠΥΥ, θα πρέπει να καταβληθεί έως τις 28 Φεβρουαρίου 2017, ενώ η επόμενη δόση (για τον Φεβρουάριο), θα πρέπει να έχει καταβληθεί έως τα τέλη Μαρτίου 2017 κοκ.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Αναστάσιος Πετρόπουλος, η καταβολή ΦΠΑ και εισφορών από τους επαγγελματίες δεν μπορεί να γίνει ταυτόχρονα από τώρα.

Facebook Comments