Δύο σημαντικές δράσεις για τη στήριξη ατόμων με προβλήματα υγείας και κοινωνικά ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων, όπως είναι τα παιδιά, ανέλαβε το 2016 η Astellas Pharmaceuticals, στο πλαίσιο της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της εταιρείας.

Πιο συγκεκριμένα, η πρώτη αφορά το Χαμόγελο του Παιδιού, έναν φορέα τον οποίο διοίκηση και εργαζόμενοι της Astellas στηρίζουν εδώ και έξι χρόνια, με ενέργειες που βασίζονται στην εθελοντική εργασία και σε προσφορές των ίδιων των υπαλλήλων.

Αυτή τη χρονιά, λοιπόν, οι άνθρωποι της εταιρείας μοίρασαν δωροεπιταγές στα παιδιά που φιλοξενούνται στο σπίτι στην Κέρκυρα, ενώ παράλληλα διοργάνωσαν και δύο εκδηλώσεις στην Αθήνα, με στόχο την ψυχαγωγία των παιδιών.

Η Astellas Pharmaceuticals ωστόσο παρείχε στήριξη και στην Μονάδα Τεχνητού Νεφρού του νοσοκομείου Παίδων “Αγλαΐα Κυριακού”, όπου -όπως κάθε χρόνο την τελευταία πενταετία- δόθηκαν παιχνίδια και γλυκά σε 22 παιδιά που νοσηλεύονται στη μονάδα.

Τα παιδιά που βρίσκονται στο τελευταίο στάδιο νεφρικής ανεπάρκειας, υπόκεινται σε αιμοκάθαρση τρεις φορές την εβδομάδα δίνοντας έναν δύσκολο αγώνα σε πολύ μικρή ηλικία και ελπίζοντας πως κάποια στιγμή θα βρεθεί ένας συμβατός δότης. Στο πλάι τους, πέρα από τους δικούς τους ανθρώπους, έχουν επίσης γιατρούς και νοσηλευτές της μονάδας, οι οποίοι και αποτελούν κομμάτι της ευρύτερης οικογένειας τους.

Facebook Comments