Η πρώτη εβδομάδα της νέας χρονιάς ξεκινάει στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) με συναρπαστικές εκδηλώσεις και πρωτότυπες αθλητικές δραστηριότητες για μικρούς και μεγάλους.

Με μία υπέροχη πρωτοχρονιάτικη συναυλία την Πέμπτη 5/1, η Παιδική Χορωδία της Εθνικής Λυρικής Σκηνής (ΕΛΣ), ερμηνεύει έργα των Schubert, Rossini, Rachmaninoff, και Purcell, εορταστικά χορωδιακά όπως η Άγια Νύχτα, καθώς και Χριστουγεννιάτικους ύμνους, στην Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος της ΕΛΣ.

Οι παιδικές εκδηλώσεις όπως το Πιάνο Δαπέδου στο Πάρκο (Τετάρτη 4/1) συνεχίζονται για τους μικρούς μας φίλους, ενώ η εβδομάδα εμπλουτίζεται με νέες και πρωτότυπες δραστηριότητες. Την Τετάρτη 4/1 με το Kids Playpark θα απολαύσουν στο Πάρκο ψυχαγωγικά παιχνίδια κινητικών και νοητικών δεξιοτήτων και την Παρασκευή 6/1 ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα που συνδυάζει έργα από διαφορετικές περιόδους και στυλ με ιστορίες για δεινόσαυρους. Την ίδια μέρα, στη νέα ενότητα εργαστηρίων Tech Freaks Lab, με το Anima Park τα παιδιά θα γνωρίσουν το animation, τις τεχνικές κινούμενης εικόνας και τα ψηφιακά μέσα, φτιάχνοντας όλα μαζί μια ταινία. Τέλος, την Κυριακή 8/1, ο μυστηριώδης εξωγήινος E.T. κάνει την εμφάνισή του στο ΚΠΙΣΝ σε μια σπάνια μεταγλωττισμένη εκδοχή για τους μικρότερους σε ηλικία θεατές.

 

Την Κυριακή 8/1 η Αργεντινή μετακομίζει για λίγο στο ΚΠΙΣΝ, όπου μια μεσημεριανή milonga με τη μουσική συνοδεία των Evocaciόn και τους ρυθμικούς παλμούς του Μπουένος Άιρες, καλεί όλους εκείνους που θα ήθελαν να μάθουν τανγκό, αλλά δεν είχαν τολμήσει μέχρι τώρα, σε ένα μοναδικό μεσημεριανό μάθημα χορού το οποίο θα εξελιχθεί σε πάρτυ, εγκαινιάζοντας τη νέα σειρά εκδηλώσεων Social Ballroom.

Από την εβδομάδα δεν θα μπορούσαν να λείπουν οι αγαπημένες και καθιερωμένες προβολές στο πλαίσιο του Park your Cinema.Την Τετάρτη 4/1 σειρά έχει η απόλυτη ταινία των Χριστουγέννων «Αγάπη είναι», ενώ το Σάββατο 7/1 τα στερεότυπα της μοντέρνας Σταχτοπούτας καταρρίπτονται από την απαστράπτουσα Audrey Hepburn στην ταινία «Έξυπνο μουτράκι».

Την Κυριακή 8/1 με την ταινία «Χαρούμενο ξεκίνημα» εγκαινιάζεται ο κύκλος προβολών «Finos Films: O Μύθος» που δίνει την ευκαιρία στους επισκέπτες να απολαύσουν ταινίες της ιστορικής εταιρείας στην μεγάλη οθόνη.

 

Το Σάββατο 7/1, οι The Cave Children, λίγο μετά την πρώτη τους περιοδεία και λίγο πριν την κυκλοφορία της νέας τους δισκογραφικής δουλειάς, θα μας ταξιδέψουν σε ήχους του εναλλακτικού πενταγράμμου, ενώ τα μαθητικά συγκροτήματα του Schoolwave θα συνεχίσουν να συντροφεύουν τα μεσημέρια της Κυριακής τους επισκέπτες του ΚΠΙΣΝ.

Οι προτάσεις για το διάστημα 4 έως 8 Ιανουαρίου περιλαμβάνουν

Εκδηλώσεις

Social Ballroom: Tango

Κυριακή 08.01.2017, Ώρα 11.00 -12.00 (μάθημα) 13.00 (πάρτυ) – Πύργος βιβλίων

Ένα μεσημεριανό μάθημα χορού που καλεί όλους εκείνους που θα ήθελαν να μάθουν τανγκό, αλλά δεν είχαν τολμήσει μέχρι τώρα! Μετά το μάθημα, οι νέοι χορευτές θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τις κινήσεις τους, στην πρώτη οργανωμένη milonga του ΚΠΙΣΝ (πάρτι για όλους του χορευτές του τανγκό) που θα ακολουθήσει με τη μουσική συνοδεία των Evocaciόn και θα μας μεταφέρει στον παλμό του Μπουένος Άιρες. Στη χορευτική αυτή περιπέτεια θα μας παρασύρει ο επίσημος πολιτιστικός φορέας Acropolis Festivals, που έχει ως στόχο να διαδώσει το τανγκό όχι μόνο ως χορό, αλλά και ως κουλτούρα. Μετά από πολλές εκδηλώσεις σε σημαντικούς χώρους της Αθήνας, αυτόν τον Ιανουάριο φέρνει το τανγκό στο ΚΠΙΣΝ!

Είσοδος Ελεύθερη

Μουσικές Εκδηλώσεις και Συναυλίες

Συναυλία της Παιδικής Χορωδίας της ΕΛΣ

Πέμπτη 05.01.2017, Ώρα 20.00, Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος ΕΛΣ

Η Παιδική Χορωδία της Εθνικής Λυρικής Σκηνής (ΕΛΣ), υποδέχεται το 2017 με μία υπέροχη πρωτοχρονιάτικη συναυλία στην κεντρική σκηνή της ΕΛΣ. Με συνοδεία πιάνου και μικρού μουσικού συνόλου και υπό τη διεύθυνση της Μάτας Κατσούλη, η Παιδική Χορωδία της ΕΛΣ θα ερμηνεύσει έργα των Schubert, Rossini, Rachmaninoff, και Purcell, εορταστικά χορωδιακά, όπως η Άγια Νύχτα, καθώς και Χριστουγεννιάτικους ύμνους.

Είσοδος Ελεύθερη – Για να εξασφαλιστεί η βέλτιστη συμμετοχή θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας

The Cave Children

Σάββατο 07.01.2017, Ώρα 21.00, Πύργος βιβλίων

Οι The Cave Children άρχισαν να παίζουν μαζί μουσική το 2013 στην Αθήνα, με την προσοχή τους στραμμένη στην αναζήτηση της μυστικής συνταγής της ‘ποπ’ τραγουδοποιίας. Το πρώτο studio άλμπουμ Quasiland, με παραγωγό τον Ekelon, κυκλοφόρησε από την Inner Ear Records το 2015 ως μία συλλογή από τραγούδια που το καθένα έδινε τη δική του ερμηνεία για το τι σημαίνει Quasiland. Τα τελευταία δύο χρόνια έχουν εμφανιστεί σε πολλά ελληνικά και ξένα φεστιβάλ δίπλα σε ονόματα όπως οι Lana del Rey, Allah-Las, Radio Moscow, Ought, TOY, Banda Magda, μεταξύ άλλων. Τον Σεπτέμβριο του 2016 πραγματοποίησαν την πρώτη τους περιοδεία, Peninsula tour, σε χώρες της Βαλκανικής χερσονήσου, ενώ αυτή τη στιγμή προετοιμάζουν την επόμενη δισκογραφική τους δουλειά, η οποία αναμένεται να κυκλοφορήσει στις αρχές του 2017.

Είσοδος Ελεύθερη – Για να εξασφαλιστεί η βέλτιστη συμμετοχή τηρείται σειρά προτεραιότητας

Musica Ficta

Κυριακή 08.01.2017, Ώρα 15.00-17.00, Αγορά

Ιανουάριος και τα μαθητικά συγκροτήματα του Schoolwave δεν σταματούν να ζωντανεύουν την Αγορά του ΚΠΙΣΝ ερμηνεύοντας σε πιο χαλαρούς ρυθμούς τα τραγούδια που παρουσιάζουν στο ετήσιο φεστιβάλ. Εάν ‘σκοντάψετε’ πάνω τους, μην τρομάξετε, θα είναι για καλό!

Κινηματογραφικές Προβολές στο ΚΠΙΣΝ

  • Αγάπη είναι…

Τετάρτη 04.01.17, Ώρα 19.30, Υποδοχή ΕΛΣ

Οκτώ εντελώς διαφορετικά ζευγάρια ζουν, ψάχνουν ή αποτυγχάνουν στην αγάπη, στη λονδρέζικη καθημερινότητα της περιόδου των Χριστουγέννων. Το απόλυτο γιορτινό φιλμ για το σημερινό κοινό που δεν βαριέται να το παρακολουθεί σαν ετήσιο έθιμο, πλέον! Όλα τα ρομαντικά στερεότυπα είναι εδώ, αλλά ποιος μπορεί να μην παραδοθεί από την πρώτη κιόλας σκηνή, με απλούς ανθρώπους που αγκαλιάζουν με στοργή τους δικούς τους στις αφίξεις του αεροδρομίου του Heathrow. Αν αυτή η ταινία ήταν ένα karaoke, θα σε έβρισκε να κρατάς σόλο μικρόφωνο στο πιο αγαπησιάρικο φάλτσο της ζωής σου…

Σκηνοθεσία: Richard Curtis

  • Έξυπνο μουτράκι

Σάββατο 07.01.2017, Ώρα 19.30, Υποδοχή ΕΛΣ

Η άχαρη υπάλληλος ενός βιβλιοπωλείου στο Greenwich Village πέφτει στην αντίληψη ενός δαιμόνιου φωτογράφου διάσημου περιοδικού μόδας, ο οποίος θα τη μετατρέψει στο νέο και μεγαλύτερο trend της σεζόν, συνοδεύοντάς τη μέχρι το Παρίσι, σχεδόν με το ζόρι, μαζί με μια εξωφρενική κομπανία από fashion freaks. Τα στερεότυπα μιας μοντέρνας Σταχτοπούτας συναντούν την απαστράπτουσα Audrey Hepburn και τα τραγούδια των George & Ira Gershwin οδηγούν τα βήματα του Fred Astaire, σε ένα φαντασμαγορικό μιούζικαλ που προτάθηκε για τέσσερα βραβεία Όσκαρ.

Σκηνοθεσία: Stanley Donen

  • E.T. Ο Εξωγήινος (1982)

Κυριακή 08.01.2017, Ώρα 17.30, Υποδοχή ΕΛΣ

Σε δάσος της Καλιφόρνιας μια ομάδα βοτανολόγων συλλέγει δείγματα για τις έρευνές της. Η ξαφνική αναχώρησή τους από την περιοχή θα προκαλέσει σοβαρά προβλήματα σε ένα μέλος της, το οποίο θα μείνει εκεί, μόνο και αβοήθητο, χωρίς τρόπο γυρισμού… στον πλανήτη του! Η μεγαλύτερη εισπρακτική επιτυχία της δεκαετίας του ’80 παραμένει ένα από τα σημαντικότερα φιλμ για το είδος της επιστημονικής φαντασίας, ένας απροσδόκητος ύμνος στην παιδική –και όχι μόνο– φιλία και ένα βαθύτατα συγκινητικό έργο που δικαίωσε για πάντα τη φήμη του Spielberg. Τιμήθηκε με 4 Όσκαρ. Οι μικρότερης ηλικίας θεατές θα έχουν την πραγματικά σπάνια ευκαιρία να παρακολουθήσουν το φιλμ σε μεγάλη οθόνη με ελληνική μεταγλώττιση.

Σκηνοθεσία: Steven Spielberg

Προβολή με ελληνική μεταγλώττιση

Χαρούμενο Ξεκίνημα (1954)

Κυριακή 08.01.2017, Ώρα 19.30, Υποδοχή ΕΛΣ

Η πρώτη μουσική κωμωδία στην ιστορία του ελληνικού κινηματογράφου σε σενάριο Ασημάκη Γιαλαμά, Γιώργου Οικονομίδη και Κώστα Πρετεντέρη, παρακολουθεί δύο αντίπαλες ομάδες (ανδρών και γυναικών, ώστε να γεννηθεί και το αναγκαίο ρομάντζο), οι οποίες λαμβάνουν μέρος σε διαγωνισμό διαφήμισης του Ραδιοφωνικού Σταθμού Αθηνών. Ο Νίκος Γούναρης τραγουδά, κάποιες… Μάρω Κοντού και Μαίρη Χρονοπούλου κάνουν ένα βουβό, ‘παρθενικό’ πέρασμα και το φιλμ γίνεται η δεύτερη μεγαλύτερη εμπορική επιτυχία της κινηματογραφικής σεζόν 1954-1955.

Σκηνοθεσία: Ντίνος Δημόπουλος

Εκδηλώσεις για παιδιά

  • Η μουσική συναντά τους δεινόσαυρους

Παρασκευή 06.01.2017, Ώρα 11.00 – 13.30, Πύργος βιβλίων

11.00 – 12.00 (3-5 ετών)
12.30 – 13.30 (5-7 ετών)

Ένα εκπαιδευτικό μουσικό πρόγραμμα όπου παιδιά και γονείς έρχονται σε επαφή με μουσικά έργα διαφορετικών στυλ και περιόδων, από τα οποία αναδύονται ιστορίες για… τους δεινόσαυρους. Μέσα από θεατρικό παιχνίδι, μουσικό αυτοσχεδιασμό και κινητική έκφραση, τα παιδιά θα αναπτύξουν το καλλιτεχνικό τους αισθητήριο και την ικανότητά τους να συνεργάζονται μεταξύ τους, καθώς επίσης θα καλλιεργήσουν τη φαντασία τους.

Σχεδιασμός-Υλοποίηση: Λόγου Παίγνιον
Έως 25 συμμετοχές – Για να εξασφαλιστεί η βέλτιστη συμμετοχή τηρείται σειρά προτεραιότητας

  • Anima Park

Παρασκευή 06.01.2017, Ώρα 18.00-20.00, Παιδικό εργαστήριο ΕΒΕ

Το ατίθασο λογότυπο του ΚΠΙΣΝ δραπετεύει από την Αγορά και κρύβεται στο αναγνωστήριο. Οι συμμετέχοντες του εργαστηρίου το παίρνουν στο κατόπι χωρίς να κουνήσουν ρούπι φτιάχνοντας μια ταινία cut-out animation που αλωνίζει σε όλο το Πάρκο! Τα παιδιά κατασκευάζουν σιλουέτες, γράφουν σενάριο και διαλέγουν φωτογραφίες, κάνοντας τις φιγούρες τους να ταξιδέψουν σε όλο το Πάρκο χωρίς να βγουν ποτέ από το αναγνωστήριο! Ένα εργαστήριο γνωριμίας με το animation, τις τεχνικές κινούμενης εικόνας και τα ψηφιακά μέσα.

Σχεδιασμός-Υλοποίηση: Exile Room/Ιωάννα Γιακουμάτου, εκπαιδευτικός οπτικοακουστικών τεχνών και ψηφιακών μέσων
Για παιδιά 7-11 ετών
Έως 20 συμμετοχές – Για να εξασφαλιστεί η βέλτιστη συμμετοχή τηρείται σειρά προτεραιότητας

  • Πιάνο Δαπέδου στο Πάρκο

Τετάρτη 04.01.2017, Ώρα 10.00-13.00, Μουσικός Κήπος

Μέσα από μία σειρά μουσικοκινητικών παιχνιδιών, τα παιδιά εισάγονται βαθμιαία στους ήχους, στα χρώματα και στον τρόπο παιξίματος των πιάνων δαπέδου Dance Chimes στο Πάρκο Σταύρος Νιάρχος.Το παιχνίδι συμβάλλει στον συντονισμό των σωματικών κινήσεων, στη λειτουργία της δραστηριότητας και της χαλάρωσης, στη διαχείριση του κέντρου βάρους του σώματος αλλά και στην αντίληψη της ταχύτητας, του μουσικού μέτρου και του ρυθμού.

Σχεδιασμός-Υλοποίηση: Κωνσταντίνος Γιαξόγλου, πιανίστας, καθηγητής Jazz – μοντέρνου πιάνου | Ελένη Βαλεντή, Jazz vocalist, καθηγήτρια φωνητικής | Δημήτρης Τάσαινας, μουσικός

Για παιδιά 6+ ετών
Έως 12 συμμετοχές ανά 30 λεπτά – Για να εξασφαλιστεί η βέλτιστη συμμετοχή τηρείται σειρά προτεραιότητας


*Η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται αυτή την περίοδο στο ΚΠΙΣΝ, είναι ελεύθερη.

Facebook Comments