Τρεις νεκρούς άφησε το κύμα κακοκαιρίας που έφερε «χιόνι ως τη θάλασσα»  και τις χαμηλότερες θερμοκρασίες των τελευταίων 45 ετών. Στο Καρπενήσι, 58χρονος δημοτικός υπάλληλος ξεψύχισε την ώρα που καθάριζε από το πυκνό χιόνι το οδικό δίκτυο της περιοχής, με το εκχιονιστικό μηχάνημα του δήμου που χειριζόταν.

Ένας 77χρονος που είχε χαθεί στα Πιτσιναίικα της ορεινής Ναυπακτίας αν και εντοπίστηκε ζωντανός, κατέληξε αργότερα, πιθανότατα από υποθερμία. Ηλικιωμένη στην Κομοτηνή πέθανε λόγω των αναθυμιάσεων από το μαγκάλι που είχε ανάψει για να ζεσταθεί.

Με χιονοπτώσεις ξεκίνησε η εβδομάδα, για τη ανατολική Μακεδονία-Θράκη αλλά και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, χιονοπτώσεις αναμένονται και στην Αττική, ενώ επιδείνωση με δυνατές βροχές προβλέπονται για τα πεδινά και για την Κρήτη.

Δραματικές ώρες για τους κατοίκους σε Αλόννησο και Σκόπελο, οπού το χιόνι ξεπερνά σε ύψος το ένα μέτρο, με τα νησιά να έχουν μείνει χωρίς ακτοπλοϊκή σύνδεση.

Πέρα από τα προβλήματα με το τηλέφωνο και το ρεύμα θα υπάρξουν προβλήματα και με το νερό, καθώς δεν θα μπορούν να λειτουργήσουν τα αντλιοστάσια λόγω έλλειψης ρεύματος.

Στην Αττική, κλειστοί παραμένουν λόγω χιονιού, οι δρόμοι προς Πάρνηθα, από το τελεφερίκ και πάνω και η λεωφόρος Φυλής, από την Μονή Κλειστών προς Δερβενοχώρια. Επίσης απαγορεύεται η κίνηση των φορτηγών στην παλιά εθνική οδό Ελευσίνας- Θήβας, μετά τα Βίλια, ενώ τα υπόλοιπα οχήματα χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες. Αλυσίδες πρέπει να έχουν τα οχήματα στην Ιπποκράτειο Πολιτεία και στην οδό Αγίου Μερκουρίου.

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κήρυξε την Κύμη Ευβοίας ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Κώστας Μπακογιάννης, εξαιτίας της σφοδρής χιονόπτωσης και των προβλημάτων που έχουν δημιουργηθεί καθώς το χιόνι ξεπερνάει το ενάμισι μέτρο.
Τα προβλήματα στην περιοχή εντοπίζονται στο τμήμα Μετόχι-Κύμη, στους ορεινούς όγκους Κύμης και Κονιστρών καθώς και σε τμήμα της οδού Αυλωνάρι-Οκτωνιά

Κλειστά τα σχολεία

Κλειστά όλα τα σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στις περιοχές Καπανδρίτι, Πολυδένδρι, Αφίδνες, Κάλαμο, Μαρκόπουλο Ωρωπού, Μαλακάσα, Αυλώνα, Συκάμινο, Χαλκούτσι, Ωρωπό, Σκάλα Ωρωπού, Νέα παλάτια.

Facebook Comments