Έχοντας περάσει στο πολυπόθητο έτος 2017, με την χώρα να «μπαίνει» στην έβδομη μνημονιακή χρονιά, η κυβέρνηση της συνεργασίας ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, λίγο πριν την αντιμετώπιση κρίσιμων εθνικών θεμάτων, δεν έχει μπει με το «δεξί», στη μη σωτήρια για τον ελληνισμό νέα χρονιά.

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας της Ελλάδας και Πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων κ. Πάνος Καμμένος, προχωράει σε χειρουργική επέμβαση σε στρατιωτικό νοσοκομείο καθώς τραυματίστηκε, – εξάρθρωση ωμοπλάτης -, κάνοντας όπως οι πληροφορίες και οι φήμες λένε σκι στα «ακριβά» χιονοδρομικά θέρετρα των Άλπεων, βρισκόμενος σε διακοπές κατά τις μέρες των πιο δύσκολων Χριστουγέννων από πλευράς οικονομικής κατάστασης για τη χώρα.

Σαφέστατα, γεννιούνται πολλά ερωτήματα σχετικά με τις επιλογές όχι μόνο του Προέδρου πολιτικού κόμματος της Ελλάδας της κρίσης ή του Υπουργού Εθνικής Άμυνας της χώρας, αλλά για τον πολιτικό εταίρο του κυβερνητικού σχηματισμού.

Μπορεί ή όχι ο Πάνος Καμμένος κυβερνητικός εταίρος της Ελληνικής Κυβέρνησης του κ. Αλέξη Τσίπρα, ή ο κάθε υπουργός ή βουλευτής, την ώρα που η ελληνική κοινωνία βρίσκεται σε συνθήκες ανέχειας, εξαιτίας των εφαρμοσμένων σκληρών δημοσιονομικών μέτρων που έρχονται μέσα από την σκληρή μνημονιακή πολιτική, την ώρα που ο λαός βρίσκεται σε καταστάσεις δυσβάσταχτης κρίσης και οικονομικής εξαθλίωσης να πραγματοποιεί «χλιδάτες» χειμερινές – χριστουγεννιάτικες διακοπές σε «ακριβά» χειμερινά θέρετρα της πλούσιας κεντρικής Ευρώπης;

Ηθικό ή όχι για αρχηγό κοινοβουλευτικού κόμματος της χώρας να περνάει ξέγνοιαστα και να πραγματοποιεί χειμερινές Χριστουγεννιάτικες διακοπές κάνοντας καθημερινά σκι, όταν ένας ολόκληρος λαός δεν μπορεί να εξασφαλίσει τα προς το ζην όχι μόνο στην περίοδο των εορτών αλλά  και παράλληλα να ζει σε μια περιοχή με αρκετά ζητήματα ανοιχτά, ζητήματα που αφορούν και την εθνική ασφάλεια της χώρας;

Ο Πάνος Καμμένος, κυβερνητικός εταίρος του Έλληνα Πρωθυπουργού κ. Αλέξη Τσίπρα, προφανώς για να πραγματοποιήσει τις ολιγοήμερες διακοπές στις Άλπεις, σίγουρα, θα έλαβε διαβεβαιώσεις ως Υπουργός Εθνικής Άμυνας από το Επιτελείο των Ενόπλων Δυνάμεων πως δεν συντρέχει κανένας λόγος για τα θέματα που «καίνε» την ευρύτερη περιοχή και αμέριμνος να πραγματοποιήσει έστω και ολιγοήμερες  Χριστουγεννιάτικες διακοπές εν μέσω σκληρών εξελίξεων.

Ενδεχομένως, – η εκ νέου ροή λαθρομεταναστών από την Τουρκία του γείτονα Σουλτάνου Ερντογάν, η από τους Τούρκους προερχόμενη νέα όξυνση στο ήδη τεταμένο κλίμα με θερμό επεισόδιο στην περιοχή των  Ιμίων όπως η Τουρκική πλευρά αναφέρει -, η νέα τρομοκρατική επίθεση στην Κωνσταντινούπολη, το ενάντια στον Ερντογάν πραξικόπημα του Ιουλίου, ο πόλεμος στη Συρία και οι διαπραγματεύσεις της Γενεύης στο δεύτερο δεκαήμερο του Ιανουαρίου για την επίλυση του Κυπριακού -, να μην αποτελούν για τους συμβούλους του Προέδρου των ΑΝΕΛ, εντός και εκτός του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, ζητήματα σοβαρά – ικανά, ώστε να αποτρέψουν τις έστω και λίγες χριστουγεννιάτικες «ακριβές», εν μέσω οικονομικής κρίσης, διακοπές, διακοπές με τραυματισμό του Προέδρου των ΑΝΕΛ και κυβερνητικού εταίρου του Αλέξη Τσίπρα.

Και αν για τον συνεχώς σε διακοπές – είτε πρόκειται για καλοκαιρινή περίοδο, είτε για χειμερινή – Πάνο Καμμένο, το χειμερινό σκι αποτελεί σύνηθες τρόπο διασκέδασης στην έτσι και αλλιώς πολυτελή ζωή του, η συγκεκριμένη εικόνα του Υπουργού Αμύνης ο οποίος τραυματίζεται στις χλιδάτες διακοπές του λίγο πριν από την έναρξη των ιστορικών διαπραγματεύσεων για την επίλυση ή μη του  Κυπριακού, μαυρίζει τις σοβαρές προσπάθειες που καταβάλει η ηγεσία του Υπουργείου Εξωτερικών της χώρας η οποία σίγουρα δεν είδε με καλό μάτι τις συγκεκριμένες διακοπές και τον τρόπο με τον οποίο έγινε ο τραυματισμός του Υπουργού Εθνικής Αμύνης της Ελλάδας στη συγκεκριμένη χρονική στιγμή.

Βρισκόμαστε στην εποχή του διαδικτύου και της γρήγορης ροής της πληροφορίας,  όπου τα πάντα μαθαίνονται γρήγορα και τον σχολιασμό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης να είναι συνεχής και ευρηματικός.

Τούρκος οικογενειακός φίλος από την Κωνσταντινούπολη, σε μεταξύ μας επικοινωνία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με ρώτησε μεταξύ σοβαρού και αστείου, εάν ο Πάνος Καμμένος θα βρίσκεται ως Υπουργός Εθνικής Άμυνας της Ελλάδας στις διαπραγματεύσεις στη Γενεύη για την επίτευξη συμφωνίας για το Κυπριακό στο δεύτερο δεκαήμερο του Ιανουαρίου, ή θα προτιμήσει εκείνες τις ώρες της διαπραγμάτευσης, έχοντας αποθεραπευτεί από τον ατυχή τραυματισμό στο σκι, να βρίσκεται εκ νέου σε ένα από τα πλούσια και χλιδάτα χιονοδρομικά κέντρα που υπάρχουν κοντά στη γραφική ελβετική πόλη.

Οι Τούρκοι αντίπαλοι του Ερντογάν, θεωρούν πως μη αποτέλεσμα στις διαπραγματεύσεις για την επίλυση του Κυπριακού, δίνει πόντους στο εσωτερικό της Τουρκίας στον Σουλτάνο Ερντογάν, τεκμηριώνοντας τον φόβο τους στη μη σοβαρή αντιμετώπιση του θέματος από την ελληνική πλευρά, ειδικά όταν βλέπουν τον Υπουργό Άμυνας της Ελλάδας να πραγματοποιεί διακοπές και να τραυματίζεται κάνοντας σκι λίγο πριν από τις κρίσιμες διαπραγματεύσεις.

Αλήθεια, πόσοι εκ των ταλαιπωρημένων μισθωτών, συνταξιούχων και ανέργων Ελλήνων κατά το Υπουργείο Οικονομικών της χώρας, μπορούν να ακολουθήσουν το παράδειγμα της μέσα στην χλιδή ζωή του κυβερνητικού εταίρου κ. Πάνου Καμμένου και να τραυματίζονται ευτυχισμένοι κάνοντας σκι, αλλά και να προβαίνουν σε επίσπευση προγραμματισμένης χειρουργικής επέμβασης ;

Απαντήσεις που άμεσα πρέπει να δοθούν στον Ελληνικό Λαό, θυμίζοντας πως σε άλλες εποχές θα υπήρχε παραίτηση υπουργού για λόγους ευθιξίας, εξαιτίας των πολυτελών διακοπών, πόσο μάλλον όταν αυτές γίνονται σε εποχή δυσβάσταχτης οικονομικής κρίσης με την ελληνική πολιτεία να αδυνατεί να την αντιμετωπίσει.

Η κυβέρνηση της συνεργασίας ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ μπαίνει στη νέα χρονιά με το …«αριστερό», από το πόδι μάλιστα του δεξιού εταίρου, μέσα σε μια ακόμα σκληρή με μνημονιακό πρόσημο χρονιά, με θέματα ανοιχτά από την αρχή του έτους και με μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου να κάνουν σκι, επιλέγοντας ξένα και όχι ελληνικά χιονοδρομικά, χωρίς προηγουμένως να έχουν καταφέρει να ΣΚΙσουν τα μνημόνια με ένα νόμο και ένα άρθρο, όπως είχαν υποσχεθεί στον ήδη δοκιμασμένο από την κρίση ελληνικό λαό.

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Πάνος Καμμένος, εξαιτίας του τραυματισμού και της επισπευσμένης εγχείρησης, δεν συνοδεύει τον Έλληνα Πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα στην Αλεξανδρούπολη και στην τελετή Αγιασμού των Υδάτων για την εορτή των Θεοφανίων.

Ο Έλληνας Πρωθυπουργός κ. Αλέξης Τσίπρας, συνοδευόμενος από τον Αναπληρωτή Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Δημήτρη  Βίτσα, στις δηλώσεις μετά το πέρας του Αγιασμού των Υδάτων, στέλνει μήνυμα στην Τουρκία από την Θράκη, λίγο πριν από τη διάσκεψη της Γενεύης και τις συζητήσεις για εξεύρεση λύσης στο Κυπριακό, με εμφανή την απουσία του Υπουργού Εθνικής Αμύνης κ. Πάνου Καμμένου από την ευαίσθητη περιοχή της Θράκης.

Ο Πάνος Καμμένος, – ευχές για ταχεία ανάρρωση και περαστικά -,  οφείλει να απαντήσει ΑΜΕΣΑ στον ελληνικό λαό για το πόσο κόστισαν στον ίδιο οι χειμερινές Χριστουγεννιάτικες διακοπές στις ακριβές Άλπεις και κυρίως να δώσει απαντήσεις για το πόσοι Έλληνες άνεργοι ψηφοφόροι των Ανεξάρτητων Ελλήνων μπορούν να κάνουν ανάλογες με τις δικές του διακοπές, είτε το καλοκαίρι είτε τον χειμώνα μέσα στην οικονομική κρίση.

Facebook Comments