Οι πωλήσεις της ομώνυμης μάρκας της Volkswagen εμφάνισαν άνοδο πέρυσι, παρά το σκάνδαλο με τις εκπομπές ρύπων, ενώ μια ιδιαίτερα ισχυρή αύξηση το Δεκέμβριο ώθησε την αυτοκινητοβιομηχανία να εκφράσει σήμερα την αισιοδοξία της για το 2017.

Η ομώνυμη μάρκα επιβατηγών αυτοκινήτων απέστειλε πέρυσι 5,99 εκατ. οχήματα σε πελάτες σε όλο τον κόσμο, αριθμός που μεταφράζεται σε άνοδο 2,5% σε σύγκριση με το 2015.

Την αύξηση βοήθησε η σημαντική ανάπτυξη στην Κίνα, τόνισε η αυτοκινητοβιομηχανία σύμφωνα με το MarketWatch. Το Δεκέμβριο οι πωλήσεις ήταν 16% περισσότερες σε σχέση με τον ίδιο μήνα του προηγούμενου έτους, στα 567.900 οχήματα.

«Αυτά τα ενθαρρυντικά αποτελέσματα στο κλείσιμο του 2016, μας δίνουν αυτοπεποίθηση για το 2017», δήλωσε ο Juergen Stackmann, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της μάρκας.

Η αύξηση στις πωλήσεις ήρθε παρά το γεγονός πως η VW παραδέχθηκε στα τέλη του 2015 ότι είχε εγκαταστήσει παράνομες συσκευές σε εκατομμύρια αυτοκίνητα, με στόχο οι εκπομπές ρύπων των οχημάτων να είναι μικρότερες στη διάρκεια των δοκιμών, σε σχέση με την οδήγηση στο δρόμο σε πραγματικές συνθήκες.

Facebook Comments