Την επιτυχή ολοκλήρωση, στις περισσότερες αγορές, της στρατηγικής συναλλαγής που υπεγράφη τον Ιούνιο του 2016 επιβεβαίωσαν με ανακοίνωσή τους οι φαρμακευτικές εταιρείες Sanofi και Boehringer Ingelheim. Η συμφωνία, υπενθυμίζεται, αφορά στην ανταλλαγή του Κτηνιατρικού Τομέα της Sanofi (Merial) και του Τομέα Καταναλωτικών Προϊόντων Υγείας της Boehringer Ingelheim (CHC).

Η ολοκλήρωση αυτή, από την 1η Ιανουαρίου 2017, έρχεται ως επιστέγασμα μίας διαδικασίας που ξεκίνησε με αποκλειστικές διαπραγματεύσεις τον Δεκέμβριο του 2015 και η οποία θα σηματοδοτήσει για την Sanofi το χτίσιμο ενός ισχυρού και καινοτόμου Παγκόσμιο Επιχειρηματικό Τομέα Καταναλωτικών Προϊόντων Υγείας.

«Η ενσωμάτωση της εξειδικευμένης ομάδας του Τομέα Καταναλωτικών Προϊόντων Υγείας της Boehringer Ingelheim και τα εδραιωμένα προϊόντα της επιτρέπουν στη Sanofi να ενισχύσει τη θέση της σε βασικές στρατηγικές κατηγορίες σε μια πολλά υποσχόμενη αγορά Καταναλωτικών Προϊόντων Υγείας. Πράγματι, αυτή η αγορά εξυπηρετεί τις αυξανόμενες προσδοκίες των καταναλωτών που επιθυμούν να έχουν μεγαλύτερο έλεγχο στην υγεία και την ευεξία τους» σχολίασε ο Olivier Brandicourt, M.D., Chief Executive Officer της Sanofi.

Από την πλευρά του, ο Hubertus von Baumbach, διορισμένος Chairman of the Board, Boehringer  Ingelheim, δήλωσε: «Καθοδηγούμενοι από την επιθυμία μας να εξυπηρετήσουμε τις ανάγκες των πελατών μας και βασιζόμενοι στην αξία των καινοτόμων προϊόντων του χαρτοφυλάκιού μας, η συνδυασμένη ισχύς των δύο οργανισμών θα βελτιώσει την ανταγωνιστικότητα της Boehringer Ingelheim στον Κτηνιατρικό Τομέα που είναι στρατηγικής σημασίας για την εταιρεία μας. Βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση να καλωσορίσουμε τους υπαλλήλους της Merial στην ομάδα μας».

Κατά τη διάρκεια των τελευταίων μηνών, η Sanofi και η Boehringer Ingelheim έχουν επιμελώς προετοιμαστεί για την ένταξη των επιχειρήσεων και των εργαζομένων υπό νέα ιδιοκτησία από την πρώτη κιόλας ημέρα. Προς όφελος όλων των καταναλωτών και για να εξασφαλιστεί η αδιάλειπτη συνέχιση της επιχειρηματικής δραστηριότητας, η ομαλή ένταξη των μεταβιβαζόμενων επιχειρήσεων αποτελεί προτεραιότητα και των δύο εταιρειών.

Όπως έγινε επίσης γνωστό, ο Alan Main, Executive Vice President Τομέα Καταναλωτικών Προϊόντων Υγείας και μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Sanofi, θα διασφαλίσει τη συνέχιση της αναπτυξιακής πορείας  του Τομέα Καταναλωτικών Προϊόντων Υγείας της Sanofi συμπεριλαμβανομένων των πρώην Καταναλωτικών Προϊόντων Υγείας της Boehringer Ingelheim. Επικεφαλής του Κτηνιατρικού Τομέα της Boehringer Ingelheim αναλαμβάνει ο Δρ. Joachim Hasenmaier ο οποίος θα παραμείνει μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου των Managing Directors της Boehringer Ingelheim.

Η ολοκλήρωση της εξαγοράς του Κτηνιατρικού Τομέα της Sanofi (Merial) στο Μεξικό και η στρατηγική συναλλαγή των δύο τομέων (Merial και CHC) στην Ινδία, σημειώνεται, έχουν καθυστερήσει εν αναμονή ορισμένων ρυθμιστικών εγκρίσεων, αλλά και οι δύο αναμένεται να ολοκληρωθούν στις αρχές του 2017.

Facebook Comments