Τα περισσότερα νομίσματα (high beta) έχουν ενισχυθεί έναντι του USD κατά τις τελευταίες τρεις εβδομάδες καθώς οι επιτοκιακές καμπύλες του δολαρίου έχουν σημειώσει πτώση μετά από το απότομο ράλι, ενώ υπήρξε άνοδος και στις τιμές των εμπορευμάτων.

Παρά την αδυναμία του USD την περασμένη εβδομάδα, το USD/JPY παραμένει υψηλότερα κατά 13% και το EURUSD χαμηλότερα κατά 6% από τα επίπεδα του τρίτου τριμήνου, σύμφωνα με την Barclays. Επιπλέον, σύμφωνα με στοιχεία για τις τοποθετήσεις των επενδυτών και τα flows, οι ενδείξεις βρίσκονται σε ακραία ιστορικά επίπεδα. Αν και η Barclays διατηρεί μια bullish άποψη για το USD για το 2017, βραχυπρόθεσμα αναμένει μια διόρθωση.

10 01 17 barclays

Μια βραχυπρόθεσμη διόρθωση, πιθανόν να είναι μεγαλύτερη για τα μακροπρόθεσμα long dollar trades, τα οποία έχουν την τάση να είναι περισσότερο αδύναμα στο ξεκίνημα της χρονιάς. Στα ζεύγη αυτά περιλαμβάνονται το USD/JPY και το EUR/USD, όπως τα καθορίζει η Barclays χρησιμοποιώντας δικά της κριτήρια. Η ανάληψη της αμερικανικής Προεδρίας από τον Trump, θα αποτελέσει σημαντικό κίνδυνο για τα παραπάνω ζεύγη.

Για την τρέχουσα εβδομάδα, η Barclays συστήνει πωλήσεις USD έναντι των JPY, EUR, GBP.

Facebook Comments