Η χρηματιστηριακή αγορά των ΗΠΑ μπορεί να βρίσκεται σε ιστορικά υψηλά, αλλά εξακολουθούν να υπάρχουν μετοχές που θα μπορούσαν να προσφέρουν σημαντικές προοπτικές ανόδου, σύμφωνα με την Goldman Sachs.

Η αμερικάνικη τράπεζα δημιούργησε μία λίστα με τις αμερικάνικες μετοχές που έχουν το μεγαλύτερο περιθώριο ανόδου, με βάση τη διαφορά μεταξύ της τρέχουσας τιμής τους στο ταμπλό και της τιμή-στόχου που θέτει.

Σύμφωνα με την λίστα της GS, οι μετοχές της φαρμακευτικής εταιρείας Mylan, έχουν τo μεγαλύτερο περιθώριο ανόδου, και ακολουθούν οι μετοχές της Range Resources, του κλάδου του φυσικού αερίου, και της Envision Healthcare

Η Amazon βρίσκεται επίσης στη λίστα, με περιθώριο ανόδου 34,7% από την τρέχουσα τιμή της.

Αξίζει να σημειώσουμε πως στις προοπτικές του 2017 η GS εκτιμά ότι ο δείκτης S&P 500 θα ενισχυθεί κατά 9% στις 2.400 μονάδες στις αρχές του έτους, αλλά στη συνέχεια θα υποχωρήσει στις 2.300 μονάδες στο τέλος του έτους. Όπως έχει προειδοποιήσει, το 2017 η Wall Street θα κυριαρχηθεί από το debate σχετικά με το κατά πόσον οι οικονομικές πολιτικές και οι δράσεις του Προέδρου Trump και του Ρεπουμπλικανικού Κογκρέσου θα φέρουν την ελπίδα ή τον φόβο στις αγορές. Σύμφωνα με την αμερικάνικη τράπεζα, ο “φόβος” είναι αυτός που πιθανώς να κυριαρχήσει κατά τη διάρκεια του β εξαμήνου .

Ακολουθούν οι 13 μετοχές της Wall Street οι οποίες έχουν τις μεγαλύτερες πιθανότητες εκτόξευσης, σύμφωνα με την Goldman Sachs.

1. Mylan, περιθώριο ανόδου 44,2%

2. Range Resources, περιθώριο ανόδου 42,6%

3. Envision Healthcare, περιθώριο ανόδου 42,2%

4. Facebook, περιθώριο ανόδου 40,8%

5. Ralph Lauren, περιθώριο ανόδου 40,6%

6. Salesforce.com, περιθώριο ανόδου 40,2%

7. Regeneron Pharmaceuticals, περιθώριο ανόδου 40,0%

8. Pioneer Natural Resources, περιθώριο ανόδου 39,9%

9. Amgen, περιθώριο ανόδου 38,2%

10. Noble Energy, περιθώριο ανόδου 36,6%

11. Amazon, περιθώριο ανόδου 34,7%

12. EOG Resources, περιθώριο ανόδου 34,5%

13. Southwestern Energy, περιθώριο ανόδου 34,0%

 
Ελευθερία Κούρταλη

Facebook Comments