Με το Μετάλλιο της Ελευθερίας, την ύψιστη τιμή που μπορεί να δοθεί σε αμερικανό πολίτη, τίμησε τον αντιπρόεδρό του Τζο Μπάιντεν για το έργο του ο Μπάρακ Ομπάμα.

Ο Ομπάμα τίμησε τον κ Μπάιντεν για την πίστη του στους συμπατριώτες του, για την αγάπη του για την πατρίδα και για τις υπηρεσίες του προς αυτήν όλα αυτά τα χρόνια.

Η βράβευση έγινε στο πλαίσιο της λήξης της θητείας και των δύο στις 20 Ιανουαρίου, όταν ο Ντόναλντ Τραμπ θα αναλάβει επίσημα τα ηνία της χώρας.

Ο κ Μπάιντεν δεν γνώριζε ότι θα του απονεμόταν η υψηλότερη τιμητική διάκριση για μη ένστολους, «Δεν είχα ιδέα» είπε και δεν κατάφερε να συγκρατήσει τα δάκρυά του. H τελετή έγινε στο Λευκό Οίκο την Πέμπτη το βράδυ με παρόντα μέλη της οικογένειας του Μπάιντεν.

«Για τελευταία φορά ως πρόεδρος θα απονείμω σε κάποιον την ύψιστη τιμή του έθνους», ανέφερε ο Ομπάμα και συνέχισε «Πρόκειται για έναν εξαιρετικό άνθρωπο. Τα τελευταία οκτώ χρόνια, δεν θα μπορούσε να υπάρξει πιο αφοσιωμένος ή πιο αποτελεσματικός συνεργάτης της προόδου που επιτελέσαμε».

Facebook Comments