Την αποχώρησή του από την κοινοβουλευτική μάδα του Ποταμιού και την ανεξαρτητοποίησή του ανακοίνωσε ο βουλευτής Αχμέτ Ιλχάν με επιστολή του προς τον πρόεδρο της Βουλής, η οποία και ανακοινώθηκε από το προεδρείο.

Σε δήλωση του προς τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες ο Αχμέτ Ιλχάν ανέφερε ότι ήδη έχει ενημερώσει τον επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρο Θεοδωράκη, για τους λόγους της αποχώρησης του ενώ σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες στις 12.00 θα συναντηθεί με την επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά.

«Πεποίθηση μου είναι ότι ο στόχος για τη δημιουργία ενός μεγάλου ενδιαμέσου χώρου με προοδευτικό πρόσημο, με πίστη στις αστείρευτες δυνάμεις τις ελληνικής κοινωνίας, στις αρχές της κοινωνικής δικαιοσύνης, στις δημοκρατικές κατακτήσεις αλλά και στις αναγκαίες αλλαγές και μεταρρυθμίσεις, είναι εφικτός και αναγκαίος όσο ποτέ άλλοτε στην πρόσφατη πολιτικής μας ιστορίας» τονίζει ο Αχμέτ Ιλχάν.

Ο ανεξάρτητος, πλέον, βουλευτής επισημαίνει ακόμη, ότι για να υπηρετηθεί αυτός ο στόχος χρειάζεται άθροιση δυνάμεων, κοινό προγραμματικό πλαίσιο, παραμερισμός προσωπικών εγωισμών και παραλυτικών ισορροπιών στην λογική μιας ξεπερασμένης πολιτικής επετηρίδας, που απογοητεύουν τους πολίτες, παγιώνοντας την αίσθηση ότι δεν υπάρχει προοπτική για την έξοδο της χώρας από τη βαθιά οικονομική και κοινωνικής της κρίσης.

«Αυτοί είναι οι άξονες πάνω στους οποίους θα κινηθώ και οι αρχές που θα υπαγορεύσουν τις επόμενες κινήσεις μου» καταλήγει ο Αχμέτ Ιλχάν.

Με την αποχώρηση του Αχμέτ Ιλμάν οι ανεξάρτητοι βουλευτές ανέρχονται σε οκτώ.
 

Facebook Comments