Αλλάζει και πάλι το σκηνικό του καιρού… Στα ηπειρωτικά και σε νησιωτικά τμήματα του Βόρειου και Ανατολικού Αιγαίου περιμένουμε νεφώσεις με βροχές, ενώ σε κάποιες περιοχές δεν θα λείψουν και τα χιόνια.

Τα φαινόμενα θα είναι εντονότερα στη Δυτική Στερεά και στην Πελοπόννησο όπου ενδέχεται να εκδηλωθούν και λίγες σποραδικές καταιγίδες. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά ηπειρωτικά καθώς και σε περιοχές της Δυτικής και Ανατολικής Μακεδονίας με χαμηλότερο υψόμετρο.

Από το μεσημέρι και μετά οι βροχές θα μετατοπιστούν στο Αιγαίο και στην Κρήτη όπου θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν καταιγίδες, με ισχυρά φαινόμενα κυρίως στις Κυκλάδες, στη Χίο και στη Λέσβο. Παγετός θα εκδηλωθεί τις πρωινές και βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά. Παράλληλα, τις πρωινές ώρες θα σχηματιστούν ομίχλες.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από την ΕΜΥ

Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: Στη δυτική Μακεδονία νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανόν σποραδικές καταιγίδες. Εξασθένηση των φαινομένων από το απόγευμα. Λίγα χιόνια στα ορεινά. Στα υπόλοιπα νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως στα ανατολικά. Περιορισμένη ορατότητα κατά τόπους τις πρωινές ώρες.
Άνεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 4 και στα ανατολικά 5 με 6 μποφόρ, εξασθενούντες από το απόγευμα και στρεφόμενοι βαθμιαία και από τα δυτικά σε δυτικούς βορειοδυτικούς 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από -6 έως 8 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική μακεδονία κατά τόπους 5 με 7 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. βαθμιαία εξασθένηση των φαινομένων από το απόγευμα και από τα βόρεια. Χιόνια στα ορεινά της Ηπείρου και της δυτικής Στερεάς.
Άνεμοι: Νοτιοδυτικοί 4 με 5 και στο Ιόνιο 6 πρόσκαιρα τοπικά 7 στρεφόμενοι βαθμιαία σε δυτικούς βορειοδυτικούς 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 2 έως 10 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο κατά τόπους 6 με 8 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πρόσκαιρες τοπικές βροχές κυρίως στα νότια. Περιορισμένη ορατότητα κατά τόπους τις πρωινές ώρες.
Άνεμοι: Νοτιοδυτικοί 4 με 6 και στα νότια πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ στρεφόμενοι βαθμιαία και από τα βόρεια σε δυτικούς βορειοδυτικούς και εξασθενούντες.
Θερμοκρασία: Από -2 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στη Θεσσαλία κατά τόπους έως και 10 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και από το βράδυ πιθανόν στα ανατολικά σποραδικές καταιγίδες.
Άνεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 πρόσκαιρα στα δυτικά τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 6 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και από το απόγευμα σποραδικές καταιγίδες.
Άνεμοι: Στα βόρεια νοτιοδυτικοί 6 τοπικά 7 στρεφόμενοι βαθμιαία σε δυτικούς βορειοδυτικούς και εξασθενούντες. Στα νότια νότιοι 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 8 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Αττική
Καιρός: Αραιές νεφώσεις παροδικά πυκνές με μικρή πιθανότητα πρόσκαιρων βροχών.
Άνεμοι: Νοτιοδυτικοί 4 με 5 και στα αντολικά και τα νότια πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ στρεφόμενοι βαθμιαία σε δυτικούς βορειοδυτικούς και εξασθενούντες.
Θερμοκρασία: Από 3 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η ελάχιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλονίκη
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με μικρή πιθανότητα πρόσκαιρων βροχών. Περιορισμένη ορατότητα κατά τόπους τις πρωινές ώρες.
Άνεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ στρεφόμενοι βαθμιαία σε δυτικούς βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από -4 έως 7 βαθμούς Κελσίου.

Facebook Comments