Σε στάση άμυνας υποδέχθηκαν οι αγορές την τρέχουσα εβδομάδα καθώς πέρα από το γεγονός ότι αναμένονται σημαντικές μακροοικονομικές ανακοινώσεις στις επόμενες ημέρες, υπήρξαν και νέες δηλώσεις γύρω από το Brexit. Όπως έχουμε τονίσει, οι επόμενοι μήνες μέχρι και τον Απρίλιο, θα έχουν ισχυρές διακυμάνσεις για τη στερλίνα εξαιτίας της αναμονής για την ενεργοποίηση του Άρθρου 50. Ως αποτέλεσμα των νέων δηλώσεων, η στερλίνα σημείωσε και νέα πολυετή χαμηλά από τα οποία επιχειρεί να βρει αγοραστικό ενδιαφέρον, ενώ το άνοιγμα ήταν χαμηλότερο κατά 188 pips. Σταδιακά, αναμένουμε ότι θα υπάρξει αύξηση της μεταβλητότητας και στις αγορές μετοχών, με μια νέα πτωτική κίνηση να μη δείχνει μακριά. Άλλωστε, η ώρα που ο Trump θα αναλάβει και επίσημα πλησιάζει και οι αγορές έχουν προεξοφλήσεις άμεσες αποφάσεις και άμεση υλοποίηση πολιτικών. Αυτό σημαίνει ότι οποιαδήποτε υποχώρηση, θα αποτελέσει αφορμή ισχυρών πωλήσεων.

  • Υποβάθμιση της Ιταλίας σε ΒΒΒ από την DBRS.

  • Η Καταλονία, καλεί σε νέα καμπάνια υπέρ της ανεξαρτησίας της, 8 μήνες πριν από το δημοψήφισμα.

  • “Νέα σχέση συνεργασίας με την ΕΕ και σκληρό και καθαρό Brexit”, ζήτησε η Βρετανίδα πρωθυπουργός, May.

  • Σύμφωνα με τον Hammond, η Βρετανία θα προσφέρει ισχυρή μείωση στην εταιρική φορολογία, προκειμένου να παραμείνει ανταγωνιστική.

  • Συνάντηση με τον Πούτιν λίγες εβδομάδες μετά από την ανάληψη της Πορεδρίας, σχεδιάζει ο Trump.

 

Ανάλυση αγοράς

GBPUSD – Άνοιγμα: 1,1997 Υψηλό: 1,2053 Χαμηλό: 1,1989 Κλείσιμο: 1,2040

16 01 17 gbpusd

 

 

 

 

 

 

 

Η ισοτιμία άνοιξε με πολύ μεγάλο gap down μετά από τις νέες δηλώσεις της May, περί hard Brexit. Αν και βραχυπρόθεσμα δεν αποκλείεται να καλύψει μέρος από το gap, η διάσπαση του 1,2000 επιδεινώνει σημαντικά το επενδυτικό συναίσθημα για τη στερλίνα και αυτό θα μπορούσε να ανοίξει το δρόμο για μια νέα μεγάλη κίνηση προς τα 1,1000. Μετά από τις εξελίξεις του Σαββατοκύριακου, έχουμε ενεργοποιήσει και πάλι το σενάριο της επιστροφής των ισχυρών πωλητών και εκτιμούμε ότι οι πωλήσεις είναι η στρατηγική με το χαμηλότερο ρίσκο. Οποιαδήποτε διορθωτική κίνηση, θα τη χρησιμοποιήσουμε και για νέες πωλήσεις καθώς αναμένουμε ότι θα υπάρξει δυναμική κίνηση.

Στηρίξεις           Αντιστάσεις

1,1995                1,2040
1,1940                1,2100
1,1920                1,2155
1,1880                1,2230

Facebook Comments