Την έκδοση εντάλματος σύλληψης σε βάρος του de facto διαδόχου του τεχνολογικού κολοσσού Samsung ζήτησαν οι εισαγγελικές Αρχές της Νοτίου Κορέας, στο πλαίσιο του τεράστιου σκανδάλου διαφθοράς που έχει ήδη προκαλέσει την πτώση της προέδρου Παρκ Γκέουν-χε.

Το ένταλμα για τη σύλληψή του θα πρέπει να επικυρωθεί από δικαστήριο της Σεούλ, το οποίο αναμένεται να συνεδριάσει την Τετάρτη.

Οι εισαγγελείς αποδίδουν στον Λι Τζέι-γιόνγκ, αντιπρόεδρο της Samsung, κατηγορίες για χρηματισμό, υπεξαίρεση και ψευδορκία, καθώς υποψιάζονται ότι προσέφερε περίπου 36 εκατομμύρια δολάρια σε μη κερδοσκοπικές οργανώσεις που ελέγχονταν από τη φίλη της προέδρου Παρκ, Τσόι Σουν-σιλ, προκειμένου να εξασφαλίσει ευνοϊκή κυβερνητική μεταχείριση.

Η έρευνα επικεντρώνεται στις καταγγελίες ότι ο κ. Λι εξαγόρασε την άδεια της κυβέρνησης για την αμφιλεγόμενη συγχώνευση δύο θυγατρικών της Samsung. Η συνένωση ενίσχυσε τη θέση του κ. Λι μέσα στον όμιλο αλλά και την προοπτική να αναλάβει τα ηνία του κολοσσού από τον ασθενή πατέρα του, που τυπικά υπηρετεί σήμερα ως πρόεδρος.
 

Facebook Comments