Η Deutsche Bank επιχειρεί να οριοθετήσει τις επιπτώσεις της Προεδρίας Trump στις αγορές και στο δολάριο και για το λόγο αυτό οι αναλυτές της έχουν χωρίσει την περίοδο αυτή σε πέντε ξεκάθαρα στάδια.

1. Το στάδιο της υπόσχεσης. Το στάδιο αυτό έχει ήδη ολοκληρωθεί καθώς οι επενδυτές έχουν ανταποκριθεί ιδιαίτερα θετικά στις προεκλογικές υποσχέσεις του Trump. Δε θα πρέπει να ξεχνάμε ότι αυτό το οποίο έχει υποσχεθεί ο Trump, είναι κάτι εντελώς διαφορετικό από την πολιτική που εφάρμοζε η Αμερική επί σειρά δεκαετιών.

2. Το στάδιο της πραγματοποίησης. Η DB αναφέρεται στις επόμενες 100 μέρες, στις οποίες ο Trump θα πρέπει να εφαρμόσει τις πολιτικές του στην οικονομία. Στους μήνες αυτούς θα πρέπει να έχει γίνει γνωστό το μέγεθος του προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, οι φορολογικές απαλλαγές, η νομισματική πολιτική.

3. Το νομοθετικό στάδιο. Η περίοδος κατά την οποία όλες οι αποφάσεις θα νομοθετηθούν και θα τεθούν προς υλοποίηση. Στο στάδιο αυτό έχει σημασία να δούμε ποια θα είναι η ανεξαρτησία της Fed και αν τα επιτόκια θα κινηθούν ανοδικά κατά 1,00%-1,25% στους επόμενους 18 μήνες.

4. Το στάδιο των επιπτώσεων. Οι πολιτικές του Trump, στο βαθμό που αυτές θα υλοποιηθουν θα έχουν κάποιες συνέπειες για την αμερικανική οικονομία. Σε κάθε περίπτωση, οι συνέπειες προς το ΑΕΠ και την απασχόληση αναμένεται να είναι θετικές μεσοπρόθεσμα. Η άνοδος του δολαρίου και των επιτοκίων σε συνδυασμό με τα μεγάλα ελλείμματα και τα μεγάλα χρέη, θα είναι τα αρνητικά για την μακροπρόθεσμη πορεία της αμερικανικής οικονομίας.

5. Το στάδιο της ανταμοιβής. Το USD αναμένεται να είναι ο μεγάλος κερδισμένος της εφαρμογής των πολιτικών Trump και αναμένεται να υπάρξει μια νέα άνοδος όπως αυτή της περιόδου 1982-1984. Ωστόσο, η περίοδος εκείνη είχε οδηγήσει σε ένα άσχημο 1985-1987. Αυτό θα μπορούσε να είναι το 2019.

Η Deutsche Bank παραμένει bullish για το δολάριο εκτιμώντας ότι ο δείκτης TWI έχει περιθώρια για νέα άνοδο 5,0%.

Facebook Comments