Σχεδόν 30 συνεδριάσεις σε απόλυτη πλάγια τάση μικρού εύρους στα ιστορικά του υψηλά, σημειώνει ο S&P 500. Την ίδια στιγμή, ο δείκτης μεταβλητότητας VIX έχει σημειώσει απώλειες 20% μόνο από την αρχή της χρονιάς, ενώ όπως φαίνεται και στο παρακάτω γράφημα, έχει βρεθεί σε επίπεδα απόλυτης στήριξης από τα οποία μια ανοδική εκτίναξη θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη.

16 01 17 vix

Στο γράφημα του S&P 500, τα επίπεδα των 2.270 μονάδων αποτελούν ένα σημαντικό επίπεδο αντίστασης όπως είναι ξεκάθαρο και στο γράφημα, ενώ η ανάληψη της Προεδρίας από τον Trump, θα μπορούσε να προκαλέσει ένα κύμα πιέσεων προκειμένου οι αγορές να έχουν χώρο για μια νέα αντίδραση στις πρώτες κινήσεις του Trump. Υπάρχουν κινήσεις προστασίας στο παρασκήνιο με ισχυρό hedge fund να αναμένει κατακόρυφη αύξηση της μεταβλητότητας στις επόμενες 30 ημέρες.

Πιθανόν και πρόκειται για hedging strategy αλλά η επιθετικότητα είναι ιδιαίτερα αυξημένη. Σύμφωνα με τους υπολογισμούς, το hedge fund σπεύδει να προστατευτεί για μια πτώση του S&P 500 η οποία θα πρέπει να αγγίζει τουλάχιστον το πράσινο παραλληλόγραμμο στο παρακάτω γράφημα. Είναι προφανές ότι από σκοπιάς R/R Ratio, πρόκειται για ένα trade που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί “τέλειο”.

 

Facebook Comments