Επιστολή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αναμένεται να λάβει σήμερα η κυβέρνηση του Πάολο Τζεντιλόνι, με κύριο αίτημα την υιοθέτηση επιπλέον δημοσιονομικών μέτρων ύψους 3,5 δισεκατομμυρίων ευρώ, όπως αναφέρει ο ιταλικός Τύπος.

Σύμφωνα με την εφημερίδα La Repubblica, τα μέτρα αυτά θα πρέπει να αντιστοιχούν σε μείωση της τάξης του 0,2% στη σχέση του δημόσιου ελλείμματος με το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν της Ιταλίας.

Πηγές του ιταλικού υπουργείου Οικονομικών κάνουν γνωστό πάντως ότι βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη επαφές με τις Βρυξέλλες, με στόχο να μην ενεργοποιηθεί διαδικασία κυρώσεων και να μπορέσει παράλληλα να συνεχισθεί και η αναπτυξιακή τάση της ιταλικής οικονομίας, η οποία καταγράφεται την τελευταία περίοδο.

Παράλληλα, σε ό,τι αφορά το μεταναστευτικό, η κυβέρνηση της Ρώμης, όπως μεταδίδουν τα μέσα ενημέρωσης, προσανατολίζεται προς την υιοθέτηση μιας διαφορετικής προσέγγισης, η οποία θα συνδέει την παροχή του ασύλου με την προσφορά κοινωνικά χρήσιμου έργου.

Περισσότερες λεπτομέρειες αναμένεται να ανακοινωθούν μέσα στην εβδομάδα, στο πλαίσιο μιας πιο ρεαλιστικής αντιμετώπισης του προσφυγικού και του μεταναστευτικού ζητήματος.

Facebook Comments