Η Suzuki ανακοίνωσε τη συμφωνία συνεργασίας με την εξερευνητική Team HAKUTO, τη μόνη ιαπωνική ομάδα που διαγωνίζεται για το αξίας 30 εκατομμυρίων δολαρίων Google Lunar XPRIZE.

Η HAKUTO είναι η πρώτη ιδιωτικά χρηματοδοτούμενη ομάδα εξερεύνησης της Σελήνης που θα συμμετάσχει στο Google Lunar XPRIZE, που περιλαμβάνει την προσεδάφιση ενός ρομποτικού διαστημικού σκάφους στη Σελήνη, τη διάνυση 500 μέτρων στην επιφάνειά της, και την αποστολή φωτογραφιών υψηλής ευκρίνειας και βίντεο.

Η Suzuki θα συνδράμει στην εξέλιξη του οχήματος εξερεύνησης της Σελήνης, βασιζόμενη στη σημαντική εμπειρία που διαθέτει. Η τεχνολογική γνώση της Suzuki θα χρησιμοποιηθεί προσφέροντας υποστήριξη στις τεχνικές εξοικονόμησης βάρους, κάτι εξαιρετικά σημαντικό, τόσο στη μείωση του κόστους εκτόξευσης, καθώς στην αποτελεσματική περιπλάνηση του οχήματος στην εξαιρετικά υψηλών απαιτήσεων, καλυμμένη από αμμώδη πούδρα, επιφάνεια της Σελήνης.

Πολλές από τις τεχνολογίες τις οποίες η Suzuki ήδη εφαρμόζει στα αυτοκίνητα παραγωγής της, όπως μέθοδοι εξοικονόμησης βάρους στα μικρά αυτοκίνητα πόλης ή εξελιγμένα συστήματα Τετρακίνησης και Ελέγχου Πρόσφυσης σε εκτός δρόμου εφαρμογές, θα χρησιμοποιηθούν για να συνεισφέρουν στην επιτυχή ολοκλήρωση αυτής της πρωτοποριακής προσπάθειας της HAKUTO. 

Facebook Comments