Το bitcoin έκανε την εμφάνισή του για πρώτη φορά το 2008 και έκτοτε έχει περάσει πραγματικά από σαράντα κύματα. Το πρώτο μεγάλο πρόβλημα ήταν οι κλοπές από τα ηλεκτρονικά πορτοφόλια των κατόχων. Το πρόβλημα αυτό ανέδειξε σοβαρά θέματα ασφάλειας και οδήγησε στο κλείσιμο και σε κυρώσεις του τότε μεγαλύτερου και μοναδικού χρηματιστηρίου για το bitcoin.

Ακολούθησαν οι μεγάλες διακυμάνσεις για το νόμισμα καθώς με την αξία του να είναι λιγότερη από $10 δισ. (τότε), αρκετά dealing desk είδαν ότι υπάρχει μια σημαντική ευκαιρία για να βγουν χρήματα μέσα από τη χειραγώγηση της τιμής. Φέτος, το ψηφιακό νόμισμα, έχει βρεθεί και πάλι στην επενδυτική επικαιρότητα καθώς πέρασε μετά από μήνες και πάλι πάνω από τα $1000 για να ακολουθήσει μια πτώση από τα παλιά, μεγέθους 35% σε μια μόλις ημέρα.

Ωστόσο, όλα αυτά δεν έχουν καταφέρει να κάμψουν την συνεχιζόμενη άνοδο του νομίσματος, η κεφαλαιοποίηση του οποίου αυξάνεται σταδιακά, ενώ πλέον αποτελεί αποδεκτό μέσο πληρωμής σε πολλά σημεία του πλανήτη. Αυτό οδήγησε ένα βήμα παραπέρα. Στη δημιουργία και τοποθέτηση αυτόματων μηχανών ανάληψης Bitcoin, τα γνωστά μας ΑΤΜ. Παρακάτω είναι οι χώρες με τα περισσότερα ΑΤΜ για Bitcoins.

17 01 17bit

Facebook Comments