Σε συνέντευξή του στη Bild, ο Donald Trump ήταν λάβρος απέναντι στην Ευρωζώνη και τη Γερμανία. Αφού έδωσε συγχαρητήρια στην Αγγλία για την απόφασή της να αποχωρήσει, προέβλεψε ότι δεν θα είναι η μόνη χώρα που θα οδηγηθεί σε έξοδο, καθώς η Ευρωζώνη αποτελεί ένα όχημα της Γερμανίας. Σχετικά με τη Μέρκελ, ο Trump δήλωσε ότι όπως και ο Πούτιν, πρόκειται για προβληματικούς συμμάχους.

Οι δηλώσεις αυτές ήρθαν σε συνέχεια των σκληρών δηλώσεων Βρετανών πολιτικών για σκληρή στάση στις διαπραγματεύσεις για το Brexit. Ο Trump τόνισε ότι η Αγγλία αποτελεί ισχυρό σύμμαχο για την Αμερική, προέτρεψε για μια έξοδο από την Ευρωζώνη και δήλωσε ότι από την ανάληψη των καθηκόντων του, θα κινηθεί προς μια νέα εμπορική συμφωνία μεταξύ ΗΠΑ-Αγγλίας.

Ο Trump έχει μια εκ διαμέτρου αντίθετη άποψη από τον Obama, ο οποίος είχε επισκεφτεί την Αγγλία προ του δημοψηφίσματος και είχε πιέσει για παραμονή σε αυτή, ιδιαίτερα μετά από τις συμφωνίες ΕΕ-Αμερικής. Αν η Αγγλία καταφέρει να συνάψει μια εμπορική συμφωνία με την Αμερική, σε σύντομο χρονικό διάστημα, τότε θα έχει το πάνω χέρι στις διαπραγματεύσεις με την ΕΕ.

Facebook Comments