O κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος στην εβδομαδιαία ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, αναφερόμενος στους όποιους ενδοιασμούς του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, εκδήλωσε την πρόθεση της κυβέρνησης για έναν «μηχανισμό αυξημένων εγγυήσεων». Ο «μηχανισμός» αυτός θα διασφαλίζει και το ΔΝΤ και κατ’ επέκταση το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης.

Ο Δ. Τζανακόπουλος δεν ήταν συγκεκριμένος ως προς τα μέτρα που μπορούν να ληφθούν στα πλαίσια του εν λόγω «μηχανισμού». Ανέφερε, ωστόσο, ότι η κυβέρνηση επιδιώκει μία συμφωνία αντίστοιχη με αυτή της πρώτης αξιολόγησης, ένα δημοσιονομικό «κόφτη». Σε κάθε περίπτωση αναγκαία – αν και όχι ικανή – προϋπόθεση είναι η συμφωνία για τα μεσοπρόθεσμα μέτρα για το χρέος και ο δημοσιονομικός οδικός χάρτης της ελληνικής οικονομίας μετά το 2018.

Τέλος, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έδειξε βέβαιος ότι η υποχώρηση της κυβέρνησης δεν θα επηρεάσει αρνητικά επί της ουσίας λέγοντας πως δεν πρόκειται να χρειαστεί ενεργοποίηση αυτού του μηχανισμού καθώς οι στόχοι του προγράμματος θα επιτευχθούν.

Facebook Comments