Σήμερα αναμένεται να ανακοινωθεί η προσχώρηση της Δράσης του Θόδωρου Σκυλακάκη στη ΝΔ, ενώ άμεσα θα επισημοποιηθεί και η ένταξη στην αξιωματική αντιπολίτευση του ανεξάρτητου βουλευτή (πρώην του Ποταμιού) Ιάσονα Φωτήλα.

Το φλερτ ΝΔ και Δράσης κρατά από την πρώτη στιγμή που ο Κυριάκος Μητσοτάκης πριν από ένα χρόνο εξελέγη πρόεδρος του κόμματός του. Ο πρώην ευρωβουλευτής είχε εκφράσει και δημοσίως τις προθέσεις σύγκλισης με την αξιωματική αντιπολίτευση, ενώ και ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε παραστεί και χαιρετίσει στο τελευταίο συνέδριο της Δράσης. Υπενθυμίζεται ότι κατά τις τελευταίες εκλογές η Δράση είχε κατέβει συνεργαζόμενη με το Ποτάμι.

Όσον αφορά τον κ. Φωτήλα, είχε χθες συνομιλίες αρχικά με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και στη συνέχεια με τον Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ Λευτέρη Αυγενάκη, στο περιθώριο της προ ημερησίας συζήτησης στη Βουλή. Πριν από λίγες ημέρες μάλιστα ο ανεξάρτητος βουλευτής είχε δώσει το παρόν σε εκδήλωση της ΝΟΔΕ Αχαΐας, ενώ και από την πρώτη στιγμή της εκλογής του Κυριάκου Μητσοτάκη στην ηγεσία της ΝΔ εκφραζόταν με τα καλύτερα λόγια γι αυτόν.

Τόσο ο Θόδωρος Σκυλακάκης όσο και ο Ιάσων Φωτήλας φέρονται να λαμβάνουν θέση στο δίλημμα που έβαλε στο τραπέζι ο πρόεδρος της ΝΔ από το βήμα της Βουλής. Από τη μία, όπως είπε, υπάρχει ο λαϊκισμός, ο τυχοδιωκτισμός και η ανευθυνότητα που κρατούν τη χώρα καθηλωμένη. Και από την άλλη, οι δυνάμεις της μεταρρύθμισης, της αλήθειας και της αναγκαίας αλλαγής που θα οδηγήσει τη χώρα μπροστά. Αυτή είναι η πραγματική διαχωριστική γραμμή, κατά τον κ. Μητσοτάκη, θέτοντας με αυτό τον τρόπο και τους πολίτες προ των ευθυνών τους.
 

Facebook Comments