Την περικοπή του ανθρώπινου δυναμικού που διαθέτει στο Λονδίνο κατά 50%, εξετάζει η Goldman Sachs Group, σύμφωνα με δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Handelsblatt, σχετικά με τις επιπτώσεις του Brexit στον χρηματοπιστωτικό κλάδο.

Πηγές που επικαλείται το δημοσίευμα, αναφέρουν επίσης, ότι η αμερικανική τράπεζα εξετάζει τη μεταφορά τουλάχιστον 1.000 εργαζομένων στη Φρανκφούρτη, προκειμένου να μην επηρεαστεί η πρόσβασή της στην ενιαία αγορά της Ε.Ε., ως απόρροια του Brexit.

Μέρος των βρετανικών δραστηριοτήτων της Goldman Sachs αναμένεται να μετακινηθεί και προς την άλλη πλευρά του Ατλαντικού – και συγκεκριμένα, στη Νέα Υόρκη – αλλά και σε άλλα ευρωπαϊκά χρηματοπιστωτικά κέντρα, όπως το Παρίσι και η Μαδρίτη.

Σχολιάζοντας το γερμανικό δημοσίευμα, ο εκπρόσωπος της τράπεζας επεσήμανε πως «δεν έχει ληφθεί καμία απόφαση προς ώρας» και σημείωσε πως τα παραπάνω δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

Χθες, τη μεταφορά 1.000 εργαζομένων στο Παρίσι προανήγγειλε και ο εκτελεστικός διευθυντής της HSBC, προειδοποιώντας για τις επιπτώσεις του Brexit στη δραστηριότητα του βρετανικού χρηματοπιστωτικού κλάδου.

Facebook Comments