Τον εντυπωσιακό αριθμό των 2.367.603 οχημάτων σε όλο τον κόσμο κατέγραψαν οι πωλήσεις οχημάτων του BMW Group, δηλαδή BMW, MINI και BMW Motorrad, το 2016! Σημειώθηκε έτσι άνοδος της τάξης του 5,3%, γεγονός που γίνεται ακόμα σημαντικότερο αν συνυπολογίσουμε ότι είναι η έκτη συνεχόμενη χρονιά που κλείνει με αύξηση.

Οι ετήσιες πωλήσεις των αυτοκινήτων BMW ανήλθαν για πρώτη φορά σε περισσότερα από 2 εκατομμύρια οχήματα, εμφανίζοντας συνολικά αύξηση 5,2%. Αντίστοιχα, οι πωλήσεις της γκάμας των MINI ξεπέρασαν τα 360.000 οχήματα, επίσης για πρώτη φορά, εμφανίζοντας έτσι αύξηση 6,4%. Πολύ σημαντικό στοιχεία είναι επίσης ότι η BMW διάθεσε στην αγορά περισσότερα από 62.000 ηλεκτρικά οχήματα.

Στη γεωγραφία των πωλήσεων, περισσότερα από 1 εκατομμύριο οχήματα παραδόθηκαν στην Ευρώπη, ενώ κάτι περισσότερο από μισό εκατομμύριο οχήματα πουλήθηκαν στην Κίνα.

«Με την επέκταση της γκάμας μοντέλων μας, αυξήθηκαν και οι πωλήσεις μας, με αποτέλεσμα το 2016 να είναι η πιο επιτυχημένη χρονιά στην ιστορία της εταιρείας», σχολίασε ο Dr Ian Robertson, Μέλος Δ.Σ. της BMW AG υπεύθυνος Πωλήσεων και Μάρκετινγκ BMW.

Facebook Comments