Μπορεί να υπάρξει και νέα άνοδος για τις τράπεζες, στην εποχή του Trump; Αυτό είναι που αναρωτιέται η BMO. η χρηματιστηριακή άνοδος που ακολούθησε τις εκλογές, έχει επαναφέρει το θέμα των αποτιμήσεων. Έχουν αποτιμήσει πλήρως οι αγορές μια καλή συνεργασία όλης της κυβέρνησης Trump;

Τα κέρδη για τον S&P 500 που ακολούθησαν τις εκλογές, ήταν τα μεγαλύτερα από την εποχή της Μεγάλης Ύφεσης. Ο S&P 500 ενισχύθηκε 6% ή 129 μονάδες με τη μεταβλητότητα να είναι πάνω από τον ιστορικό μέσο όρο. Ο Russell 2000 που είναι μια πιο αξιόπιστη μέτρηση του επενδυτικού συναισθήματος, ενισχύθηκε 13%.

Σύμφωνα με ανάλυση της BMO, αν και οι περισσότεροι κλάδοι έχουν αποτιμήσει σχεδόν πλήρως τις θετικές επιπτώσεις της διακυβέρνησης Trump, υπάρχει ένας κλάδος ο οποίος έχει ακόμα σημαντικές πιθανότητες να κινηθεί υψηλότερα: ο τραπεζικός. Σύμφωνα με τις μελέτες της BMO, η αποτίμηση του τραπεζικού κλάδου, δείχνει ότι μπορεί να υπάρξει ακόμα μεγαλύτερη άνοδος.

Παρακάτω είναι ένα γράφημα της BMO σχετικά με το ποιες τράπεζες έχουν τα σημαντικότερα περιθώρια ανόδου και ποιες έχουν τα μικρότερα περιθώρια.

19 01 17 bmo

Σύμφωνα με την ανάλυση, όταν η έρευνα γίνεται πιο ενδελεχής, τότε ξεχωρίζουν και οι τράπεζες οι οποίες είναι και οι πιο ελκυστικές. Για συγκεκριμένους τραπεζικούς τίτλους, η άνοδος θα μπορούσε να ξεπεράσει ακόμα και το 23%.

Η Προεδρία Trump αναμένεται να αυξήσει την κερδοφορία των τραπεζών και όταν τα κέρδη αυξάνονται, αυξάνεται και η τιμή των μετοχών. Αυτή τη στιγμή, οι τράπεζες αποτιμώνται 10,7x τα μελλοντικά κέρδη. Ο S&P 500 αποτιμάται 26x με τον ιστορικό μέσο όρο να είναι στο 15,63x.

 

Facebook Comments