Την παράταση ισχύος των ηλεκτρονικών συνταγών φαρμάκων ζητά με επιστολή του προς τον Πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ, Σ. Μπερσίμη, ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης. Όπως αναφέρεται στο σχετικό έγγραφο του Συλλόγου, η παράταση είναι άκρως αναγκαία για τους επαγγελματίες του κλάδου, ώστε να μπορέσουν να εξυπηρετήσουν καλύτερα τους ασφαλισμένους.

Πιο συγκεκριμένα, όπως αναφέρουν οι φαρμακοποιοί, το τελευταίο διάστημα τα φαρμακεία αντιμετωπίζουν σοβαρότατα προβλήματα ανεύρεσης φαρμάκων για τους ασθενείς λόγω μεγάλων ελλείψεων που παρατηρούνται στη διάθεσή τους. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα η ισχύς πολλών συνταγών που έχουν εκδοθεί από ιατρούς να λήγει μέχρι να βρεθεί κάποιο φάρμακο χωρίς αυτές να μπορούν πλέον να εκτελεστούν και οι ασθενείς να ταλαιπωρούνται διαρκώς και για μέρες, ενώ είναι πολύ συχνό το φαινόμενο να μένουν και δίχως τα φάρμακα που είναι απαραίτητα για την υγεία τους.

Με δεδομένα τα παραπάνω λοιπόν ζητούν από τον Πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ να υπάρξει παράταση ισχύος όλων των ηλεκτρονικών συνταγών κατά μία εβδομάδα τουλάχιστον, η οποία και πρέπει να αφορά: συνταγές που έχουν ήδη εκδοθεί σε πρότερο χρόνο και αφορούν είτε αγωγή μηνός, είτε επαναλαμβανόμενη αγωγή, την κανονική διάρκεια ισχύος της κάθε συνταγής, την πρόσθετη διάρκεια ισχύος που δίδεται όταν γίνει μερική εκτέλεση συνταγής.

Προτείνουν, δε, “την εφαρμογή των παραπάνω αιτημάτων τους για όσο χρονικό διάστημα συνεχίζονται οι ανεπαρκείς εισαγωγές, καθώς το πρόβλημα των ελλείψεων φαρμάκων είναι πλέον πιο συχνό όσο ποτέ άλλοτε”.

Facebook Comments