Η κυτταρίτδα είναι σίγουρα ένας από τους μεγαλύτερους αντιπάλους της γυναίκας στην αντίστροφη μέτρηση για την εμφάνιση στη παραλία. Μερικές φορές η σωστή διατροφή και η καθημερινή γυμναστική δεν έχουν τα αποτελέσματα που επιθυμούμε και χρειαζόμαστε μια πιο δραστική λύση. Υπολογίζεται ότι οκτώ στις δέκα γυναίκες εμφανίζουν κυτταρίτιδα σε κάποιο σημείο του σώματός τους. Σήμερα, χάρη στις τεχνολογικές εξελίξεις, καινούργιες μέθοδοι κάνουν την εμφάνισή τους. Η μεσοθεραπεία και οι ραδιοσυχνότητες RF είναι από τις αποτελεσματικότερες λύσεις στο επίμονο πρόβλημα της κυτταρίτιδας και της χαλάρωσης. Ο Σωτήρης Πήττας, Πλαστικός Χειρουργός εξηγεί όσα θέλετε να ξέρετε για τη μέθοδο που θα σβήσει την κυτταρίτιδα από το σώμα σας.  


Η κυτταρίτιδα είναι εναπόθεση λιποκυττάρων κατά σωρούς σε συγκεκριμένα σημεία του σώματος σε συνδυασμό με λιπώδη διήθηση και ίνωση, που έχει σαν αποτέλεσμα την εμφάνιση του δέρματος στα σημεία αυτά σας “φλοιό πορτοκαλιού”. Στη δημιουργία κυτταρίτιδας συμβάλλουν γενετικοί , οργανικοί και αγγειακόι παράγοντες, που επιδεινώνονται λόγω της καθιστικής ζωής και των ανθυγιεινών διατροφικών συνηθειών. Εμφανίζεται συνήθως στα κάτω άκρα (μηροί, γλουτοί, έσω επιφάνεια των γονάτων) και στη κάτω κοιλιακή χώρα, την περιοχή κάτω από τους ώμους, τους βραχίονες και τον αυχένα.Έχουν προταθεί κατά καιρούς πολλές μέθοδοι, αλλά πιο διαδεδομένη και αποτελεσματική φαίνεται να είναι ο συνδυασμός της μεσοθεραπείας και των ραδιοσυχνοτήτων.

  • Η μεσοθεραπεία είναι η μέθοδος που εφαρμόζεται με μικρές ανώδυνες τοπικές ενέσεις, οι οποίες ερχόμενες σε επαφή με τα λιποκύτταρα, τα ενεργοποιούν αυξάνοντας τις μεταβολικές ιδιότητες και κάνοντας τα να αποκτούν μια πιο γρήγορη μεταβολική λειτουργία.

 

  • Στις θεραπείες σώματος η ενέργεια RF (ραδιοσυχνότητες) διεισδύει στο εσωτερικό του ιστού φτάνοντας σε επίπεδα του επιφανειακού παγιδευμένου λίπους, την κυτταρίτιδα. Διεγείροντας θερμικά αυτά τα επίπεδα του ιστού βελτιώνεται θεραπευτικά η τοπική κυκλοφορία και η ινώδης κατάσταση του ιστού, καθώς βοηθά αισθητά τις οιδηματώδεις περιοχές παροχετεύοντας τα κατακρατημένα υγρά και τις τοξίνες. Η τεχνολογία RF διευκολύνει και ενισχύει τη διάσπαση του λιπώδους ιστόυ μη επεμβατικά.

Όσον αφορά το χρονικό διάστημα της θεραπείας συνήθως απαιτούνται 6-8 θεραπείες, βέβαια σημαντικό ρόλο παίζει το μέγεθος του προβλήματος που έχουμε να αντιμετωπίζουμε. Κάθε συνεδρία διαρκεί 20-40 λεπτά. Τα αποτελέσματα της θεραπείας είναι εμφανή από την πρώτη εφαρμογή, ενώ μπορείτε να έχετε μονιμότητα ως προς το αποτέλεσμα πραγματοποιώντας συνεδρίες συντήρησης.

Για περισσότερες πληροφορίες: www.cosmeticmedicine.gr / τηλ. 2108811122

 

Facebook Comments