Το 2017 ξεκίνησε δύσκολα για το USD, αλλά η Credit Agricole, εκτιμά ότι οι πρώτες 100 ημέρες του Trump θα μπορούσαν να δώσουν και πάλι ώθηση στο αμερικανικό νόμισμα.

Η πολιτική του Trump, στηρίζεται σε τρεις πυλώνες: τις Δημόσιες Επενδύσεις, την απορρύθμιση της νομοθεσίας και τον προστατευτισμό. Η Credit Agricole πιστεύει ότι ο Trump θα ξεκινήσει άμεσα την υλοποίηση των υποσχέσεών του και την επόμενη εβδομάδα θα ξεκινήσει με την αναθεώρηση του νομοθετικού πλαισίου για την ενέργεια και το εμπόριο.

Οι πλέον θετικές προοπτικές της πολιτικής του για το USD, αυτές τις μείωσης της φορολογίας σε επιχειρήσεις και φυσικά πρόσωπα και οι αύξηση των κρατικών δαπανών, θα πρέπει να λάβουν την έγκριση του Κογκρέσο πριν εφαρμοστούν. Κάτι τέτοιο, θα μπορούσε να καθυστερήσει σημαντικά.

20 01 17 crde

Θέτοντας στο περιθώριο την αβεβαιότητα για τις πολιτικές του Trump, η δυναμική της αμερικανικής οικονομίας παραμένει σε στοίχιση με τις απόψεις της Fed για νέες αυξήσεις επιτοκίων. Η αύξηση των καταναλωτικών δαπανών, στηρίζει επίσης την εκτίμηση για υψηλότερα επιτόκια.

Από την οπτική γωνία του Forex, οι πολιτικές του Trump είναι λίγο αντιθετικές. Ενώ η αύξηση των κρατικών δαπανών με την οικονομία σε φάση πλήρους απασχόλησης είναι κάτι θετικό για το USD, ένα ισχυρό δολάριο δεν είναι θετικό για μια προστατευτική στροφή της οικονομίας.

Η CA εκτιμά ότι το 2017 το USD θα συνεχίσει να ενισχύεται. Οι επιτοκιακές διαφορές και η πολιτική της Fed, θα συνεχίσουν να οδηγούν υψηλότερα την ισοτιμία. Ακόμα και στην περίπτωση που ο Trump δεν υλοποιήσει σημαντικό μέρος των υποσχέσεών του, το USD έχει τη θεμελιώδη στήριξη να συνεχίσει υψηλότερα.

Facebook Comments