Ο γενικός δείκτης του Χ.Α. υποχωρεί στις 836 μονάδες, με υψηλό ημέρας λίγο πάνω από τις 840 μονάδες, που σημαίνει ότι ο δείκτης κινείται σε ένα ιδιαίτερα στενό εύρος διακύμανσης. Όλοι όμως, θεωρούν ότι πλησιάζει η ώρα για εκτόνωση της αγοράς είτε προς τα πάνω, είτε προς τα κάτω, ενώ υπάρχει κρυφή ελπίδα ότι θα απορροφηθεί η προσφορά μέσα στη μέρα και μπορεί να επιτευχθεί κλείσιμο σε καλύτερα επίπεδα από τα χθεσινά. Μένει να φανεί.

Με τις συναλλαγές να μην έχουν φτάσει καν στα 5 εκατ. ευρώ, οι συναλλαγές στην Εθνική να μην έχουν φτάσει καν το 1 εκατ. τεμάχια και μόλις σε πέντε μετοχές του 25 να καταγράφονται συναλλαγές με εξαψήφια νούμερα πλην το 1,4 εκατ. τεμάχια της Πειραιώς, το Χρηματιστήριο της Αθήνας καθημερινά βασίζεται στην απαξίωση η οποία «ευγενικά» χαρακτηρίζεται ως θερινή ραστώνη…  Οι ξένοι επενδυτές που κατά βάση είναι αυτοί που κινούν τα νήματα στην αγορά απέχουν.

Η συζήτηση περί Grexit που ξεκίνησε πάλι από τους Financial Times, οι δηλώσεις Σόιμπλε ότι η Ελλάδα δεν έχει εφαρμόσει μερικά από τα μέτρα που έχουν συμφωνηθεί, η ανησυχία για κοινωνική λέκρηξη από το φθινόπωρο που μπορεί να στοιχίσει στη κυβέρνηση με ορατό τον κίνδυνο να προκληθούν εκλογές, ανησυχούν τις αγορές και τους επενδυτές.

Αλλά και στις υπόλοιπες χώρες του Νότου η κατάσταση δεν είναι αίσια. Οι πολιτικοί κλυδωνισμοί στην Πορτογαλία, τα νέα μέτρα στην Ιρλανδία, τα επίπεδα ρεκόρ της Ισπανίας και το πέρα από κάθε προσδοκίας χρέος άνω των 2 τρις. Ευρώ της Ιταλίας προκαλούν αναστάτωση. Και δείχνουν πως η κρίση δεν θα ξεπεραστεί εύκολα στην ευρωζώνη αν δεν υπάρξει ευέλικτη νομισματική πολιτική. 

Κατά τα άλλα, κίνηση προς τα 7 ευρώ για την Eurobank Properties με υψηλά έτους τα 7,32 ευρώ. Ανοδικά και στα 16,96 ευρώ τα Folli Follie, κέρδη, αλλά οριακά καταγράφουν ο Μυτιληναίος, ο ΟΛΠ και η Coca Cola. Πιέσεις στην ΜΕΤΚΑ, τα Σωληνουργεία, την ΕΧΑΕ, τη Βιοχάλκο και την Εθνική, έπειτα από τη σχετικά καλή τους πορεία το περασμένο διήμερο. Πιέσεις στην ΕΥΔΑΠ, την Ιντραλότ, τον ΟΠΑΠ, τον ΟΤΕ και την Motor Oil.

 

ΧΣ

Facebook Comments