Η ηγέτιδα του γαλλικού Εθνικού Μετώπου, Μαρίν Λεπέν προέβλεψε σήμερα, στο συνέδριο των ακροδεξιών και λαϊκιστικών κομμάτων που διεξάγεται στο Κόμπλεντς της Γερμανίας, ότι οι ευρωπαϊκοί λαοί θα “αφυπνιστούν” φέτος, καθώς προβλεπεται μια κρίσιμη εκλογική χρονιά για πολλές χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Με το Brexit και τη νίκη του Ντόναλντ Τραμπ στις προεδρικές εκλογές του περασμένου Νοεμβρίου, “το 2016 ήταν η χρονιά όπου αφυπνίστηκε ο αγγλοσαξονικός κόσμος. Το 2017, είμαι σίγουρη για αυτό, θα είναι η χρονιά αφύπνισης των λαών της ηπειρωτικής Ευρώπης” είπε η Λεπέν.

“Τώρα, θα πρέπει να περάσουμε στο επόμενο βήμα, στο στάδιο που δεν θα μας ικανοποιεί απλώς να είμαστε μια μειοψηφία στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, στο στάδιο όπου θα είμαστε πλειοψηφία στις κάλπες σε όλες τις εκλογές” συνέχισε, υπό τα χειροκροτήματα των μερικών εκατοντάδων συνέδρων.

Εκτός από τη δική της νίκη στις προεδρικές εκλογές της Γαλλίας, την άνοιξη, η Λεπέν ευχήθηκε τη νίκη της Εναλλακτικής για τη Γερμανία (AfD), της Φράουκε Πίτρι, στις βουλευτικές εκλογές της 24ης Σεπτεμβρίου και του Κόμματος Ελευθερίας (PVV) του Χέερτ Βίλντερς στις βουλευτικές εκλογές της Ολλανδίας, τον Μάρτιο.

“Αυτές οι επιτυχίες θα μπορούσαν να αλλάξουν την όψη της Ευρώπης”, εξήγησε, εξαπολύοντας και πάλι επίθεση στους αγαπημένους στόχους της: το ευρώ που “δεσμεύει” τις χώρες, την “τυραννία” της ΕΕ και των ελίτ.

Ο Βίλντερς, που την διαδέχτηκε στο βήμα, μίλησε στον ίδιο τόνο. “Χθες, μια νέα Αμερική, σήμερα το Κόμπλεντς, αύριο μια νέα Ευρώπη (…) Βρισκόμαστε στην αυγή μιας πατριωτικής άνοιξης” είπε.

Η Πίτρι από την πλευρά της εξαπέλυσε μύδρους εναντίον της Ευρωπαϊκής Ένωσης που “δεν θέλει πλέον λαούς αλλά πληθυσμούς” ενώ κατήγγειλε ότι “εκατοντάδες χιλιάδες, εκατομμύρια” μετανάστες “εισβάλλουν στην ήπειρό μας”.

Την ίδια ώρα, περίπου 3.000 διαδηλωτές είχαν συγκεντρωθεί στην πόλη διαμαρτυρόμενοι για τη διεξαγωγή του συνεδρίου. Πολλοί κρατούσαν χαρτονένια ομοιώματα του Χίτλερ και του Μουσολίνι ενώ στα πλακάτ είχαν γράψει συνθήματα όπως “Κάποιος που κοιμάται στη δημοκρατία μπορεί να ξυπνήσει σε μια δικτατορία”.

Facebook Comments