Ένας συνδυασμός μακροοικονομικών θεμάτων, αναμένεται να αποτελέσουν σημαντικές μακροπρόθεσμες επενδύσεις με σημαντικά αυξημένες πιθανότητες να είναι κερδοφόρες. Μεταξύ των οποίων, συγκαταλέγονται επενδύσεις στον τομέα της ενεργειακής αποτελεσματικότητας και της έλλειψης νερού. Η UBS, εκτιμά ότι η αύξηση του πληθυσμού αλλά και η αύξηση των ηλικιωμένων, προσφέρουν ισχυρή στήριξη σε μακροοικονομικά θέματα επενδύσεων.

Ενεργειακή αποτελεσματικότητα: Η μείωση των ενεργειακών αποβλήτων οδηγεί με βεβαιότητα σε καθαρότερες μορφές ενέργειας και σε φθηνότερη ενέργεια. Με την παγκόσμια κατανάλωση ενέργειας να αναμένεται να σημειώσει άνοδο κατά 50% μέχρι και το 2040, η τεχνολογία για τη χρήση εναλλακτικής ενέργειας σε αυτοκίνητα, κτήρια και υποδομές, θα σημειώσει σημαντική άνοδο.

Κλάδος υγείας στις αναδυόμενες αγορές: Η ζήτηση για ιατρικές υπηρεσίες αυξάνεται κατακόρυφα στις αναδυόμενες αγορές. Αυτό αυξάνει κατακόρυφα τη ζήτηση για υπηρεσίας ιδιωτικής περίθαλψης, φαρμακευτικών εταιριών και υπηρεσιών διακομιδής.

Εκπαιδευτικές υπηρεσίες: καθώς οι κυβερνήσεις δυσκολεύονται να ακολουθήσουν τους φρενήρης ρυθμούς για εκπαίδευση, ο χώρος για ιδιωτική πρωτοβουλία παραμένει ελκυστικός. Ήδη το 75% τν πανεπιστημιακών ιδρυμάτων στη Βραζιλία είναι ιδιωτικά.

Σχετικά με τις τοποθετήσεις της UBS για το 2017, διατηρεί στάση overweight στις διεθνείς αγορές έναντι των ομολόγων υψηλής διαβάθμισης. Η UBS εκτιμά ότι η παγκόσμια ανάπτυξη θα συνεχίσει να διευρύνεται και ότι οι κεντρικές τράπεζες θα συνεχίσουν να στηρίζουν την παγκόσμια οικονομία. Αν και οι αποτιμήσεις είναι πλέον κοντά στον ιστορικό μέσο όρο, υπάρχουν ακόμα περιθώρια για ακόμα μεγαλύτερα κέρδη.

Επίσης, η UBS προτιμά τις αμερικανικές μετοχές έναντι των ομολόγων υψηλής πιστοληπτικής αξιολόγησης, καθώς οι μακροοικονομικές ενδείξεις για την αμερικανική οικονομία, συνεχίζουν να είναι ισχυρές.

Στην αγορά νομισμάτων, η UBS προτιμά αγορές στο SEK έναντι του CAD κυρίως εξαιτίας της εκτιμώμενης στροφής της Riksbank σε μια περισσότερη επιθετική νομισματική πολιτική.

Facebook Comments