Η Wall Street για έκλεισε με αρνητικό πρόσημο αλλά για μια ακόμα φορά οι αγοραστές δεν επέτρεψαν να υπάρξουν μεγαλύτερες απώλειες. Στην Ασία, οι δείκτες έχουν αποκτήσει μια περισσότερο πτωτική εικόνα, αλλά αυτό δεν είναι αρκετό για να επιδεινώσει το επενδυτικό συναίσθημα, παρά το γεγονός ότι η επενδυτική εμπιστοσύνη βρίσκεται σε υπερβολικά θετικά επίπεδα. Το δολάριο συνεχίζει να υποχωρεί το τελευταίο χρονικό διάστημα και αυτό έχει οδηγήσει σε μια νέα ανοδική έξαρση τα EURUSD και GBPUSD. Κρίσιμες είναι οι επόμενες ώρες για τη στερλίνα καθώς τα δυο βρετανικά δικαστήρια θα γνωμοδοτήσουν σχετικά με το Άρθρο 50. Σύμφωνα με τις κινήσεις των επενδυτών, για την ώρα υπάρχει εμπιστοσύνη ότι ένα hard Brexit θα αποφευχθεί.

  • Commerzbank: Άνοδος του SEK έναντι του EUR στις προσεχείς εβδομάδες.

  • Η αύξηση των χρεών και η άνοδος των επιτοκίων, μειώνουν τις δυνατότητες της Αμερικής να αποφύγει ένα σοκ, σύμφωνα με τη Moody’s.

  • Η Goldman Sachs καλεί την PBoC να αρχίσει αύξηση των επιτοκίων καθώς η οικονομία έχει ήδη υπερθερμανθεί.

Ανάλυση αγοράς

Χρυσός – Άνοιγμα: 1.209 Υψηλό: 1.219 Χαμηλό: 1.209 Κλείσιμο: 1.217

24 01 17 gold

 

 

 

 

 

 

 

Tο πολύτιμο μέταλλο παραμένει κάτω από τον ΚΜΟ 200 ημερών και τεχνικά προσπαθεί να αποφύγει τη διαμόρφωση μιας διπλής κορυφής που θα οδηγήσει σε μια βραχυπρόθεσμη αντιστροφή. Μια διορθωτική κίνηση θα οδηγήσει προς τα $1.208 και προς τα $1.194 ενώ θα μπορούσαμε να δούμε ακόμα χαμηλότερα επίπεδα. Οι τεχνικές ενδείξεις ROC, Vol. υποστηρίζουν την έναρξη μιας διορθωτικής κίνησης και ένα πιθανό αρνητικό κλείσιμο σήμερα, θα αυξήσει τις πιθανότητες μιας αντιστροφής.

Στηρίξεις            Αντιστάσεις

1.204                  1.220
1.194                  1.228
1.188                  1.236
1.180                  1.245

 

Facebook Comments