Καμία ανησυχία στις ευρωπαϊκές εταιρίες από το Brexit

Σε μια έρευνα του IW σε 2900 μεγάλες ευρωπαϊκές επιχειρήσεις, διαπιστώθηκε ότι το 90% αυτών δεν αναμένουν επιδείνωση των προοπτικών τους λόγω Brexit. Σχεδόν το 25% πιστεύει ότι το Brexit θα έχει θετικές συνέπειες για τα κέρδη τους και αυτό γιατί εκτιμούν ότι το Brexit θα αυξήσει τις ξένες επενδύσεις στη Γερμανία. Μόλις το 2%-3% αναμένει ότι θα επηρεαστεί από το Brexit και αυτές είναι εταιρίες του βιομηχανικού κλάδου.

H Blackstone ετοιμάζεται για επενδύσεις στο real estate στην Ασία

Κάποια στιγμή μέσα στο 2017, η Blackstone θα ανακοινώσει ένα νέο fund το οποίο θα στοχεύει στην αγορά του real estate της Ασίας. Με τα υπό διαχείριση κεφάλαια να είναι στα $24 δισ. αναμένεται να επενδύσει περίπου $5 δισ. στο νέο αυτό fund.

Ο Trump αποσύρει την Αμερική από τη συμφωνία TPP

Στην πρώτη του ημέρα στο Προεδρικό γραφείο, ο Trump υπέγραψε νομοθετική πράξη για να βγάλει την Αμερική από τη συμφωνία ελεύθερου εμπορίου TPP. Η κίνηση αυτή αναμένεται να προκαλέσει αντιδράσεις σε κάποιους οι οποίοι χρηματοδότησαν τον Trump, αλλά δείχνει τη σαφή πρόθεση του νέου Προέδρου να εξαλείψει οτιδήποτε δεν είναι θετικό για την Αμερική.

Facebook Comments