Κομβικής σημασίας χρονιά για τη βιομηχανία των Ιατροτεχνολογικών Προϊόντων χαρακτήρισε το 2017 ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Ιατρικών & Βιοτεχνολογικών προϊόντων, Παύλος Αρναούτης κατά τη διάρκεια εκδήλωσης για την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας του ΣΕΙΒ.
 
Όπως ανέφερε ο κ. Αρναούτης η φετινή χρονιά θα είναι σημαντική τόσο για την παραγωγή όσο και τη διάθεση και διανομή των προϊόντων του κλάδου, καθώς θα ψηφιστούν οι νέοι ευρωπαϊκοί Κανονισμοί, που αναμένεται να αλλάξουν το τοπίο της αγοράς για τα επόμενα 3 ως 5 χρόνια. 
 
Ευχή του Προέδρου ήταν επίσης η νέα χρονιά να φέρει περισσότερες επιτυχίες στις επιχειρήσεις του κλάδου οι οποίες, όπως είπε χαρακτηριστικά, βάλλονται σ’ ένα ιδιαίτερα δύσκολο οικονομικό περιβάλλον το οποίο καθορίζεται από την ανάγκη της γρήγορης ολοκλήρωσης της 2ης αξιολόγησης και την ένταξη των Ελληνικών Ομολόγων στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης
 
Σύμφωνα με τον ίδιο, ωστόσο, αν οι δράσεις αυτές επιτευχθούν εγκαίρως, ενδέχεται να υπάρξει  “άνθηση της εθνικής οικονομίας και να μην παραμείνουμε εγκλωβισμένοι στον φαύλο κύκλο των ελλειμμάτων, της υπερφορολόγησης, της ανεργίας και της απουσίας του Κοινωνικού Κράτους”.
 
Προς αυτή την κατεύθυνση, δε, κινήθηκε η  ευρωπαϊκή απόφαση που ελήφθη το Δεκέμβριο για την ενοποίηση όλων των φορέων της βιομηχανίας της Ιατρικής Τεχνολογίας σ’ έναν ενιαίο φορέα, τη MedTech Europe. Στόχος της είναι να εντατικοποιηθούν οι προσπάθειες και να συμβάλει αποτελεσματικά ο κλάδος των ιατροτεχνολογικών προϊόντων στις δημόσιες συζητήσεις για την εξεύρεση λύσεων για τους ασθενείς και τα Συστήματα Περίθαλψης μέσα από όλο το φάσμα της περίθαλψης.
 
Ο κ. Αρναούτης, τέλος, ευχαρίστησε τα Μέλη του ΣΕΙΒ για τις τιτάνιες προσπάθειες που καταβάλουν για να κρατήσουν όρθιες τις επιχειρήσεις τους και να διασφαλίσουν ότι οι έλληνες ασθενείς θα έχουν πρόσβαση σε ποιοτικές υπηρεσίες υγείας που τους αξίζουν. Επίσης, εξήρε το κοινωνικό πρόσωπο των Μελών του ΣΕΙΒ που πάντα στηρίζουν κοινωνικές δράσεις όπως τη δράση του ΣΦΕΕ και του Ελληνικού  Ερυθρού Σταυρού, παρέχοντας δωρεάν Φαρμακευτικό και Ιατροτεχνολογικό Υλικό στα παιδιά που φιλοξενούνται στις Δομές Υποστήριξης, προσφέροντάς τους τη δυνατότητα των ίσων ευκαιριών.
 

Facebook Comments