Τη μεγαλύτερη έκδοση χρέους για το 2017 σηματοδότησε μέχρι στιγμής η Microsoft Corp, καθώς πούλησε ομόλογα αξίας 17 δισ. δολαρίων, μεταδίδει η Wall Street Journal.

Εκπλήσσοντας τους επενδυτές με μια τόσο μεγάλη συμφωνία και τόσο σύντομα αφότου πούλησε ομόλογα αξίας 19,75 δισ. δολαρίων τον περασμένο Αύγουστο, η Microsoft είχε παρ’ όλ’ αυτά μια θερμή αντίδραση σήμερα από τις αγορές.

Αυτό της επέτρεψε να αυξήσει το μέγεθος της προσφοράς, από μια αρχική εκτίμηση για 14 δισ. δολάρια.

Τα έσοδα από τη συμφωνία, η οποία περιλαμβάνει και ένα δεκαετές ομόλογο με κουπόνι 3,3%, αναμένεται να χρησιμοποιηθούν για γενικούς εταιρικούς σκοπούς, μεταξύ των οποίων και η αποπληρωμή βραχυπρόθεσμου χρέους που βοήθησε να χρηματοδοτηθεί η εξαγορά του LinkedIn από την Microsoft για 26 δισ. δολάρια.

Ο τεχνολογικός κολοσσός εξέδωσε τα πρώτα του ομόλογα το 2009 και έχει εξακολουθήσει να εκδίδει χρέος παρότι προχώρησε και σε ένα φιλόδοξο πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών.

Το Σεπτέμβριο, η εταιρία ανακοίνωσε σχέδια για την τόνωση του μερίσματός της κατά 8% και για επαναγορά μετοχών αξίας μέχρι και 40 δισ. δολαρίων, καθώς πλησιάζει στην ολοκλήρωση του προηγούμενου προγράμματος επαναγορών.

Facebook Comments