Το 75% των εφοριών δεν πέτυχαν να πιάσουν στο εξάμηνο Ιανουαρίου – Ιουνίου 2013 τους στόχους εσόδων που είχε θέσει η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων του υπουργείου Οικονομικών.

Μάλιστα, μόλις 6 από τις 35 μεγάλες εφορίες που εισπράττουν το 75% των εσόδων του προϋπολογισμού κατάφεραν στο εξάμηνο Ιανουαρίου – Ιουνίου 2013 να πιάσουν τον στόχο των εσόδων.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών τα έσοδα των 35 μεγαλύτερων εφοριών που εισπράττουν το 75% των εσόδων υστέρησαν στο εξάμηνο κατά 150 εκατ. ευρώ ή διαφορετικά 1,5% σε σχέση με τον στόχο που έχει τεθεί για το προαναφερθέν διάστημα.

Το συγκεκριμένο διάστημα εισπράχθηκαν έσοδα 9,3 δισ. ευρώ έναντι στόχου για 9,45 δισ. ευρώ. Τα έσοδα από τον ΦΠΑ ανήλθαν στα 3,46 δισ. ευρώ έναντι στόχου 3,62 δισ. ευρώ.

Τις χειρότερες επιδόσεις παρουσίασαν οι ΔΟΥ Κατοίκων Εξωτερικού, Νέας Ιωνίας, Αγ. Παρασκευής και Κορωπίου. Αντίθετα πάνω από το στόχο βρέθηκαν τα έσοδα που εισέπραξαν οι ΔΟΥ ΦΑΕ Αθηνών, Α Αθηνών, Πλοίων Πειραιά, Περιστερίου, ΦΑΕ Πειραιά, ΦΑΕ Θεσσαλονίκης.

Facebook Comments