Προσδοκίες ότι θα ξεπεραστεί ο αρχικός στόχος για εθελοντική αποχώρηση χιλίων υπαλλήλων της Τράπεζας Κύπρου δημιουργεί η αναθεώρηση του σχεδίου εθελούσιας αφυπηρέτησης.

Η ΕΤΥΚ υπολογίζει πλέον ότι ο αριθμός όσων θα αποχωρήσουν θα φθάσει τους 1250 με 1500 χωρίς να αποκλείονται εκπλήξεις, αφού το ενδιαφέρον αυξήθηκε κατακόρυφα μετά την επίτευξη συμφωνίας των δύο πλευρό σε νέο σχέδιο. Το κλίμα στην Τράπεζα έχει αλλάξει και αρκετοί υπάλληλοι πάτησαν το κουμπί για «αποδοχή» του σχεδίου μόλις έγινε γνωστό το αναθεωρημένο σχέδιο.

Με το νέο σχέδιο αυξάνεται κατά δύο μισθούς η αποζημίωση για πρόωρη αφυπηρέτηση, πέραν των πέντε που ήδη προσφέρθηκαν και του μισού μισθού ανά έτος υπηρεσίας.

Η ΕΤΥΚ θα παραχωρήσει επίσης εφάπαξ ποσό €10-12 χιλ. σε όποιον αποχωρήσει. Προέκυψε και επέκταση της ιατροφαρμακευτικής κάλυψης μέχρι το 2016.

Η διαφοροποίηση του σκηνικού φαίνεται να προέκυψε μετά από συμφωνία που επήλθε με την τρόικα σε σχέση με τα ταμεία προνοίας των υπαλλήλων.

Με τη συμφωνία, οι λεπτομέρειες της οποίας δεν ανακοινώθηκαν ακόμη, η τράπεζα θα αποδεσμεύσει κατ’ εξαίρεση όλο το ποσό των ταμείων προνοίας που δεν θα κουρευτεί.

Μέρος του υπόλοιπου ποσού θα καταβληθεί αναλόγως του σχεδίου που θα προτείνει η κυβέρνηση.

Η συντεχνία υπολογίζει ότι όσοι αποχωρήσουν θα εισπράξουν συνολικά το ποσό του ταμείου προνοίας τους.

Η διοίκηση της Τράπεζας ήλπιζε αρχικά ότι θα αποχωρήσουν με το σχέδιο εθελούσας αφυπηρέτησης 1000 άτομα, και προειδοποίησε με πλεονασμό άλλων 1500 από τους 5600 υπαλλήλους.

Facebook Comments