Ποινική δίωξη κατά Λιακουνάκου και άλλων 18 ατόμων για προμήθεια υλικού ηλεκτρονικού πολέμου που δεν παρελήφθη ποτέ. Κατηγορούμενοι επίσης δύο πρώην γγ του υπουργείου Εθνικής Αμυνας και ένας πρώην αρχηγός ΓΕΣ.

Τη δικαστική οδό παίρνει μια ακόμα υπόθεση προμήθειας εξοπλιστικού υλικού που φέρεται να προκάλεσε σημαντική οικονομική ζημία στο Δημόσιο. Πρόκειται για την αγορά, από την εταιρεία Sonak, συστημάτων «ηλεκτρονικού πολέμου», που θα εντάσσονταν στον αμυντικό εξοπλισμό της χώρας.

Τα συγκεκριμένα συστήματα παραγγέλθηκαν το 2001 και δεν έχουν παραληφθεί ακόμα, παρά το γεγονός ότι σύμφωνα με τη δικογραφία έχει δοθεί προκαταβολή 35 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ η συνολική τους αξία ήταν περίπου 72 εκατ. ευρώ.

Αντιμέτωποι με τη Δικαιοσύνη θα βρεθούν 19 άτομα, εκ των οποίων οι δύο πρώην γενικοί γραμματείς του υπουργείου Εθνικής Αμυνας Ευ. Βασιλάκος και Γ. Κολύρης, ο πρώην αρχηγός του ΓΕΣ Γ. Αντωνακόπουλος (μετέπειτα διετέλεσε και αρχηγός ΓΕΕΘΑ), ο επιχειρηματίας που ανέλαβε το έργο Θ. Λιακουνάκος, ο πρόεδρος της ίδιας εταιρείας Ηλ. Αρκουμανέας, καθώς και στρατιωτικοί που συμμετείχαν σε επιτροπές που ασχολήθηκαν με την προμήθεια του συγκεκριμένου υλικού.

Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν αφορούν απιστία σε βαθμό κακουργήματος (σε συνδυασμό με τον νόμο περί καταχραστών του Δημοσίου), ηθική αυτουργία και άμεση συνέργεια σε απιστία. Οι διώξεις ασκήθηκαν από την εισαγγελέα του τμήματος κατά της διαφθοράς Πόπη Παπανδρέου. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι κατηγορούμενοι έχουν αρνηθεί τις κατηγορίες ενώπιον των εισαγγελικών λειτουργών.

Facebook Comments